Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 280 SE — 1977

En mycket trivsam och trevlig Mercedes-Benz W116. Här i en sober basic-version, inte så vanligt idag. Dessutom i stora delar i originalskick. Svensksåld.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes som bär sina 45 år med värdighet och som framstår som både sober och elegant, i ett lågmält tonläge."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15477
UPPLANDS VÄSBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes som bär sina 45 år med värdighet och som framstår som både sober och elegant, i ett lågmält tonläge."

Beskrivning

Här är det mesta basic men ändå rätt. Inga elhissar, här vevar vi. Trevlig textilklädsel, som är skön att sitta på. Inte en massa knappar och lullull, en enkel vagn att bruka och glida fram i.

Brukad, javisst men fortfarande med rätt klick i dörrar och stuns i säten. Det finns dock en liten extravagans, taklucka och den är elmanövrerad.

De senaste åren har bilen inte körts och efter ett varsamt uppvaknande med service, ny bränslepump, framvagnsdelar och däck mm är den nu på rull igen och besiktigad utan anmärkning. Tyvärr saknas instruktionsböcker, servicebok etc.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-04-22 
 • Avläst mätarställning
  228910 km 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textilklädsel 
 • Färg
  Ljusgrå/Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, går fint och växlar lugnt. Upplevs som en behaglig glidare. Eftersom bilen har stått i många år bör den ses över. Tomgång något hög. Framvagnen har gåtts igenom men en inställning av densamma och ratt bör göras. Något "amerikansk" i servokänsla. Gaspedalsplattan har lossnat. Underrede ser hyggligt ut men det finns detaljer som bör undersökas närmare. Såväl motor- som automatoljan ser frisk ut men bör även det kontrolleras.

 • Skick interiör:

  En trevlig och vilsam inredning med fina dörrsidor, säten med stuns och helt innertak. Ett litet hål på förarsäte, samt något lätt slitage i övrigt.

  Taklucka fungerar men behöver lite hjälp, både vid öppning och stängning. Troligen behöver den smörjas och användas. Gummimattor på förarplats och baksäte.

 • Skick exteriör:

  Lackering i sober ljusgrå/vit kulör som är hyggligt blank men med någon blessyr. Framskärmar ser ut att vara bytta eller ommålade. Finns antydningar till rost och jäsningar på några ställen, bl.a höger bak.

  Glas och krom i fint skick, någon liten gummiskada på stötfångare.

 • Skick helhet:

  En diskret premiumvagn som snart har varit med i ett halvt sekel. De åren, om än med viss patina och detaljer att åtgärda, har den ändå klarat av med värdighet. Den kan bli en verkligt trevlig klassisk Mercedes att vårda och bruka för nästa ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-10-27
Ursprungsbesiktning: 1976-12-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-04-22
Senast godkända besiktning: 2022-10-13
Besiktigad tom: 2024-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

Mercedes med formgivaren Friedrich Geiger i spetsen påbörjade arbetet med 70-talets S-modell redan i mitten av 60-talet. På Parissalongen hösten 1972 var det så dags. Den nya S-modellen W116 presenterades. Det var allt från instegsmodellen 280 S/SE med sexcylindrig motor med Twincam, förgasare eller insprutning till V8.or på 6,9 Liter. Manuell eller automat, för sexan fyrstegad. Inredning fanns i olika varianter, textil, plysch och läder. Som alltid hade Mercedes vinlagt sig om säkerhetsaspekten och W116 var en mycket säker bil för sin tid.

Insprutningen till 280 SE var ursprungligen en D-Jetronic men from årsmodell bytte man till den något enklare K-Jetronic. Modell W116 kom att tillverkas fram tom 1980, totalt 473.035 exemplar blev det. Av dessa finns drygt 1.300 exemplar kvar i Sverige idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Upplands Väsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG