Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 S — 1964

Tysk premiumbil i bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar med förbättringspotential."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15442
KARLSKOGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar med förbättringspotential."

Beskrivning

Bilens första brukare var fabrikör i Varberg. När han gick ur tiden så ställdes Mercedesen i en lada i många år. Bilen såldes sedan vidare och fick ett nytt hem i Karlstad och även där ställdes den i ett garage. Bilen såldes då vidare för att ännu en gång hamna i ett garage i Kristinehamn. Bilen hamnade så småningom, 1995, i Karlstad. Bilen var en 50-års present till den nya ägaren. Bilen användes bland annat vid hans dotters bröllop, samt att köra utländska gäster sjön Möckeln runt och till arbetsresor till och från Bofors. Vid mannens bortgång såldes bilen till den senaste ägaren som använt bilen vid bland annat barnbarnens skolbaler samt vid olika bilträffar. Bilen har alltid stått i garage, vårdats väl och ej brukats på vintern av den senaste ägaren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1963-12-31 
 • Avläst mätarställning
  40427 km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bruksskick med spår av brukande och gnagarhål i vinyltaket.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering. Det finns små skrapmärken i lacken och små bucklor i kaross och stötfångare, se bilder. Några rostlagningar finns bl a vänster reservhjulsbalja men även i motorrum, se bilder. Det saknas en kromlist på framkant av huv. Kromverk i ett mindre bra skick.

 • Skick helhet:

  Körklar bil i bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-11-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1963-12-31 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-12-31
Senast godkända besiktning: 2016-05-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Daimler-Benz klassiska sexcylindriga Heckfloße W111 tillverkades mellan 1959 och 1971. Karossen som delades med fyrcylindriga 190 hade 145 millimeter längre nos för att rymma den raka 2,2-liters sexan. Panoramarutor och fenor som varit högsta mode i USA gjorde snart att bilen såg lite omodern ut och därför presenterades efterföljaren W108 redan 1965. Heckfloße levde dock kvar ändå bland annat som 230S som var instegsmodellen i S-klassen. 220S som tillverkades mellan 1960 och 1965 gick att få antingen med insprutning eller dubbla Solexförgasare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlskoga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG