Visa alla bilder

Volvo 245 DL — 1977

En fantastiskt fin Volvo som behandlats som en familjemedlem. En bil för dig som villl göra en tidsresa tillbaka till 1977. Tag plats och känn dig lika ung nu som då.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ja.... den är faktiskt lika bra som den ser ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14245
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ja.... den är faktiskt lika bra som den ser ut."

Beskrivning

Endast en ägare. Bilen har alltid behandlats som en familjemedlem. På vinterhalvåret har den ställts av och körts in i garaget av nuvarande säljarens far. Bilen har stått i garage och avställd de senaste fem åren. Nu känner sonen att det är dags för bilen att gå vidare till någon entuiast och som tar hand om bilen som hans far gjorde.

Det låga miltalet beror på att ägaren mest använde sin firmabil. DL-modellen hade B21 motorn och den enklare utrustade L-modellen hade B19 motorn under huven. Bilen är utrustad med originalradio men saknar dragkrok. Fyrväxlad. Bilen kostade ny drygt 40 000 kr.

Teknikens Värld skriver i "Alla Bilar 1977": Vill man ha ännu mer ork och en något elegantare finish över inredningen väljer man DL med B 21-motorn och bl.a. bekvämare inställning av förarstolens höjd. Rymlighet, bra prestanda och lastkapacitet i toppklass hör till de argument som steg för steg baxat upp 245:an på dess topposition, trots att priset ju ingalunda är lågt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-05-05 
 • Avläst mätarställning
  145828 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Pedantskött inredning som alltid skyddats med plädar. Det finns lite trasiga sömmar på baksidan av baksätet, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack med några stenskottslackbättringar. Lite rost under en fönsterlist, höger bak, se bild. Gammal rostskyddsbehandling i ett bra skick på underredet. Äldre vinterdäck medföljer.

 • Skick helhet:

  En Volvo 245 i ett mycket fint bruksskick. En fin oskruvad originalbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-10-11
Ursprungsbesiktning: 1977-01-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-05-05
Senast godkända besiktning: 2021-09-17
Besiktigad tom: - 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Volvo 240 var en vidareutveckling av Volvo 140 och presenterades 1974. På de första årgångarna av Volvo 240 kan man tydligt se släktdragen i fronten från konceptbilen Volvo VESC. 240 (inklusive Volvo 260) hade stora försäljningsframgångar och är Volvos mest tillverkade modellserie med sina cirka 2,8 miljoner exemplar. Den indelades precis som sin föregångare i 242 (tvådörrarsversion), 244 (fyradörrarsversionen) och 245 (kombimodellen). Dessa beteckningar togs bort i och med årsmodell 1983 – istället fick samtliga versioner officiellt heta 240. Beteckningarna används fortfarande i folkmun för att klargöra vilken kaross det handlar om. Kombivarianten (kallas så gott som alltid Volvo 245) var under många år populär bland svenska barnfamiljer.
1977 ersätts B20-motorn av B19 som är en version av B21 med något mindre cylindervolym. En jubileumsversion i silvermetallic tillverkas med anledning av Volvos 50-årsjubileum.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG