Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800 S B18 — 1967

Körbart renoveringsobjekt. Kom till Sverige från soliga Kalifornien 2016 och har stått undanställd i avvaktan på renovering. Ovanligt bra kaross och underrede. Behöver ny lack, gummilister och renovering av inredningen. Originalkulör är vackert ljusgrön, som kom 1967.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bra projektbil för en rullande renovering. Inga allvarliga rostangrepp. Behöver ny lack och ny klädsel invändigt för att bli fin. Säljs oregistrerad. Intullad och klar för att registreras i Sverige. Handlingar för inregistrering, ursprungskontroll, (US-Title mm) ingår i köpet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14272
KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bra projektbil för en rullande renovering. Inga allvarliga rostangrepp. Behöver ny lack och ny klädsel invändigt för att bli fin. Säljs oregistrerad. Intullad och klar för att registreras i Sverige. Handlingar för inregistrering, ursprungskontroll, (US-Title mm) ingår i köpet."

Beskrivning

Bilen är tillverkad i Göteborg hösten 1966 och exporterad till USA och där såld ny i Los Angeles. Den har rullat i torrt klimat, fram till den togs tillbaka till Sverige år 2016. Karossen på utsidan har fått en ny lack för många år sedan, i en kopparbrun metallic kulör. Denna lack är solblekt och har flagat på några ställen. Orginalkulören syns i bagagerummet, ljusgul-grön (kod091). Bilen är nästintill rostfri. Vi har endast hittat ett nagelstort hål bakom vänster bakhjul och ett i bagagerummets golv. Undertill, på golv, i balkar, trösklar är helt rostfritt. Bilen startar lätt och går att provköra, (B18 motor med en förgasare) den har i år fått nya bromsok och belägg runtom samt avgassystem och nya däck och batteri. Ny tank följer också med då den gamla var svårt att göra ren. Nya tanken är inte inkopplad, bilen körs nu med bränsletillförsel genom en separat bensinflaska i motorrummet. Inredningen är original och orörd. Gummilisterna runt fram- och bakrutan är nya. Bilen har inget rattlås men ett tändningslås på instrumentbrädan. Nyckel till detta saknas men bilen startas ändå, genom en knapp i motorrummet.
Sammanfattningsvis kan vi säga att detta är en jättebra och körbar kaross för renovering. Bilen har inte varit krockad och kräver inga större karossjobb. Plocka isär den, lacka den och sätt ihop den igen med ny inredning och nya smådetaljer, så får ni en jättefin bil. Alla delar som behövs finns att köpa hos VP-Autoparts i Borås. Dörrsidor, mattor och klädsel till säten och instrumentbräda är förvånansvärt prisvärt hos VP.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  0033 
 • Kw / hk
  80 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Ljusgrön 91 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går bra. Nyrenoverade bromsar Lite ytrost finns på motordelar (se bilder).

 • Skick interiör:

  Sliten inredning. Mattor, dörrsidor, sätesklädsel och klädsel på instrumentbrädan behöver bytas för att bilen skall bli fin. Elsystem och belysning kan behöva ses över.

 • Skick exteriör:

  Solblekt och flagad lack. Dörr- och huvspringor stämmer bra. Obetydlig rost. Detta är en förvånasvärt bra kaross, för ett renoveringsprojekt. Kofångare slitna.

 • Skick helhet:

  Jättebra projektbil. Bra i plåten och en orörd kaross är grunden för en lyckad renovering. Att den startar och går att köra är ett stort plus dessutom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Säljs oregistrerad. Handlingar för anmälan till Transportstyrelsen medföljer köpet. Behöver anmälan om ursprungskontroll och reg.-besiktning (kostnad cirka 3000 kr) innan den kan tas i trafik, efter iordningställandet.

Fakta om modellen

P1800 S coupé tillverkades från 1960 till 1972. De första åren byggdes bilen i Englad, men produktionen flyttade till Göteborg 1964, för bättre detaljarbete och rostskydd.
Coupe-modellen som detta är betraktas som en av världens vackraste bilar. Dessutom är de trevliga att köra.
Visas hos Autocenter Väst i Bohus efter tidsbokning på tel: 031516070.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG