Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-5 Griffin SportCombi 2,0t — 2009

Den sista Saab 9-5 Griffin i ett i närmaste nyskick. Endast 3850 mil. Kommande samlarobjekt.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Svensksåld bil, endast 3 ägare i fint pedantskött skick med full servicehistorik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14214
UPPLANDS VÄSBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-5 Griffin SportCombi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Svensksåld bil, endast 3 ägare i fint pedantskött skick med full servicehistorik."

Beskrivning

Detta är 9-5 Griffins grundmodell i ett ypperligt och oförvanskat fint skick Kostade ny runt 280 000 kr. Den här bilens motorkonfiguration var den mest populära i slutet av 9-5:ans produktioncykel. Toppfarten är 210 km /h. Bränsleförbrukningen är 0,9 liter/milen vid blandad körning. Denna bil har aldrig haft dragkrok således aldrig dragit tunga släp.

Många anser att 9-5 är en av de bästa beg-bilköpen man kan göra, speciellt kombin.
Den är tyst, bekväm, säker och mycket prisvärd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2009/2009 
 • Första registreringsdatum
  2009-12-21 
 • Avläst mätarställning
  38556 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin / Etanol 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fungerar bra i motor och transmission. Fläckarna på underredet, se bild, är enligt säljaren förmodligen tunnt rostskyddsvax. Inga pölar på garagegolvet under bilen. Bilen är som ny. Nybesiktigad.

 • Skick interiör:

  Interiören är som ny. Luktar som en ny bil. Pedantskött.

 • Skick exteriör:

  Pedantskött bil. Alltid förvarad inomhus. Finns en liten buckla på huven, se bild.

 • Skick helhet:

  En pedantskött bil som ser ny ut trots sina 3 855 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-12-21
Ursprungsbesiktning: 2009-12-08 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2009-12-21
Senast godkända besiktning: 2021-11-05
Besiktigad tom:- 2023-01-31
Årsskatt: 1493 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Saab 9-5 ersatte den gamla Saab 9000 som Saabs största bil 1998. Chef för designutvecklingen var Einar J. Hareide.

Efter lång och trogen tjänst var det 2009 dags att pensionera Saab 9-5. Det blev en avslutningsmodell som Saab valde att kalla för Griffin. Gripen används i Saabs logotyp och är en sagofigur, egentligen ett lejon med örnhuvud som står för gudomlig kraft .

Saab 9-5 fanns under sin livstid både som som sedan och den mycket populära kombimoidellen. De fanns med många olika motorer. De flesta var fyrcylindriga och hade turbo. Men även en V6:a från Opel letade sig in under huven på en del tidiga bilar. Från Fiat och Isuzu hämtades dieselmotorer. Hästkrafterna som fanns tillgängliga var allt från 120 till 260. Bensin, diesel och etanolmotorer samt manuella och automatiska växellådor fanns också att välja på.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Upplands Väsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG