Visa alla bilder
Visa film

Porsche 356 A 1600cc — 1958

En av de mest eftertraktade tidiga Porscharna, samma ägarfamilj sedan slutet av 1960-talet. Nuvarande ägare sedan 1974. Nu uppstartad. Se film.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tämligen orörd 356 A i ett mycket bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
810 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14262
NORRKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tämligen orörd 356 A i ett mycket bra bruksskick."

Beskrivning

Denna Porsche 356 har funnits i samma familj sedan slutet av 1960-talet med nuvarande ägare sedan 1974. Den har körts som hobbybruksbil och senare bara som ren hobbybil genom åren. Enligt ägaren så har endast mindre svetslagningar gjorts. Den är i ett originalskick med endast en omlackering 1993 samt service och reparationer som utförts vid behov.

Det är idag mycket svårt att hitta 356:or som är så pass orörda som denna är. De flesta är mycket sämre eller är kraftigt renoverade.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1974-04-24 
 • Avläst mätarställning
  40756 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej uppstartad pga dåligt laddat 6-voltsbatteri. Men enligt säljaren brukar den starta lätt och gå bra.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Förarstolens dyna har blivit omklädd i mitten. Det medföljer klädseldelar i resväskan.

 • Skick exteriör:

  Fin och rak i plåten. Äldre bra omlackering från 1993 som har fått sprutspackelblåsor på flera ställen. Poriga dörrhantag. Missfärgade avgasutblås i stötfångarhorn.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra bruksskick som aldrig har varit dålig. Bara servad och reparerad efter behov.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-10-07 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1974-04-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-04-24
Senast godkända besiktning: 2016-06-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Den försiktiga produktionen av Porsche 356 kom igång redan 1948 i Gmünd i Österrrike. Tillverkningen flyttades dock snart till Tyskland och det var också där och då som den verkliga tillverkningen tog fart. Porsche 356A kom hösten 1955 och fanns med motorer på 1300 cc, 1500 cc och 1600 cc.
I slutet av 1959 lanserade Porsche B-modellen som jämfört med föregångaren hade stötfångare och strålkastarna högre placerade. Dessutom var det nu ventilationsrutor i dörrarna och stolarna satt monterade närmare golvet. Bland motorerna fanns en rad alternativ på mellan 60 och 140 hk att välja bland.
I juli 1963 kom den sista generationen Porsche 356. C-modellen. Bilen hade nu fått skivbromsar, bättre fjädring och vägegenskaper. Interiört var instrumentbrädan modernare och dörrarna hade nu armstöd.
Den sista Porsche 356:an tillverkades i september 1965.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG