Visa alla bilder

Moto Guzzi 1000 SP — 1979

En ovanlig Moto Guzzi i ett oförvanskat originalutförande.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ärlig, välskött snabb brukshoj."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
28 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14255
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ärlig, välskött snabb brukshoj."

Beskrivning

Denna motorcykel har ägts av medlemmar i Guzzi klubben. Det är förmodligen det som gjort att den klarat sig så bra. Den passerade 10 000 mil i somras vilket med Guzzi mått räknas som nyss inkörd, då de ofta rullar runt 40-50 tusen mil med vanlig service innan en rejäl renovering. Bromsarna är nya och den är helt nyservad samt besiktigad för evigt utan anmärkning. Packboxen mellan motor och låda är bytt. Det som behöver göras framöver är att byta framdäcket som sjunger på sista versen och varvräknarwiren som sa upp sig under hösten. För övrigt är den helt orörd med originallack som fått diverse skavanker efter drygt 40 år. Bakre stötdämparna är utbytta för många år sedan. Om ljuddämparna är de som satt på vid leveransen är osäkert. Guzzi tog de det som fanns i lådan, så om de inte ser ut som i broschyren kan de trots allt ha monterats när den var ny ändå.
Karaktäristiskt för Moto Guzzi-motorer sedan sent 1960-tal är en luftkyld 2-cylindrig V-motor med vevaxeln i motorcykelns längdriktning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  04637 km 
 • Kw / hk
  52 / 71 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/5 vxl 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Guld 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick exteriör:

  Orörd originallack med skavanker såsom lackskador efter 40 års användning.

 • Skick helhet:

  En körklar, robust och snabb motorcykel i ett bra och välskött bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-04-24
Ursprungsbesiktning: 1980-05-02 (regbes) (Ombes:19800505)
Datum i trafik första gången: 1980-05-02
Senast godkända besiktning: 2017-05-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Moto Guzzi är ett italienskt motorcykelmärke som tillverkats sedan 1921. Tillkomsten av modellen SP beror på olika statliga myndigheters behov av en snabbare och modernare polismotorcyklar. Flera europeiska, afrikanska, asiatiska och amerikanska stater använde Guzzi som myndighets motorcykel. .
1976 kom Guzzis berömda 850 Le Mans. Det var en ren racerhoj för gatan men för liten så den dög inte åt polisen. Det gjorde däremot efterträdaren Le Mans 2. Den var en mildare variant på Le Mans 1. Med högre körställning lite större dyna och tank samt några andra modifikationer så blev det en SP. Det är inte känt vad SP betyder men många tror att det är en förkortning av Sport Police. Guzzis tillverkning av motorcyklar på 60-70-80 talet var ringa, man talar om något 100-tal per modell och år. Volym modellen 850 Le Mans gjordes i drygt 1000 ex emplar på 3 år.
Toppfart drygt 200 km/h.

Här kan man läsa en hel artikel om 1000 SP från 1979. https://www.motorcyclespecs.co.za/roadtests/moto_guzzi_1000sp_78.html

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG