Visa alla bilder
Visa film

Land Rover Defender 110 3,0 TDI — 1998

Rejäl lastbilsregistrerad lång 9-sitsig Defender i ett bruksvänligt och oömt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå och hård representant att återställa exteriört eller att bruka som den är. Körklar och besiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14216
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Land Rover Defender 110?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå och hård representant att återställa exteriört eller att bruka som den är. Körklar och besiktigad."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen ny 1997 till sin film/foto-verksamhet, det stora takräcket användes ofta som foto-plattform. En dragvänlig off-roader som få bilar kan matcha. Därför behåller också Land Rover Defender sin kultstatus och uppskattade värde bland entusiasterna. Besiktigad till 2022-03-31.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-03-12 
 • Avläst mätarställning
  312588 km 
 • Kw / hk
  83 / 113 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har rullat 30 000 mil, men motorn är utbytt och hade då gjort halva den körsträckan, 15 000 mil. Idag har den körts runt 16 000. Värt att notera är att utbytesmotorn är 3,0 TDi-versionen, det vill säga den motorn Land Rover använde sista året innan BMW-maskinen introducerades. Startar tryggt och traktorlikt och övrigt känns bilen så mekaniskt bra som de flesta Defenders gör. Överlevandeprocenten för modellen är bland de högsta i bilvärlden, runt 80 % av beståndet rullar fortfarande.

 • Skick interiör:

  Komplett inredning, om än sliten, i synnerhet förarstolen. Även mattorna är slitna och behöver bytas ut. Men med det gjort och en ordentlig rengöring blir det stor skillnad.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i en mattsvart sprayburksfinish efter en tidigare åverkan med nyckel av den mörkgråa originallacken. Lite svetsjobb är har gjorts på alla dörrar. Och med en del envishet och målmedvetet jobb går det nog förhållandevis lätt att avlägsna sprayburkslacken och därefter åtgärda nyckelreporna under.

 • Skick helhet:

  En Defender i ett bruksvänligt skick, en bra bas att förfina till ett entusiastskick, eller att bara bruka som den är utan att oroa sig för den yttre finishen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-11-09
Ursprungsbesiktning: 1998-03-03 (EEG) (Ombes:20030116)
Datum i trafik första gången: 1998-03-20
Senast godkända besiktning: 2021-01-08
Besiktigad tom: - 2022-03-31
Årsskatt: 5437 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG