Visa alla bilder

Citroën CX GTI Turbo 2 — 1988

En eftertraktad modell som passar utmärkt att fixa till i vinter.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En något degenererad Turbo 2 men som har en god potential."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
10 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14254
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën CX GTI Turbo 2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En något degenererad Turbo 2 men som har en god potential."

Beskrivning

Denna Turbo 2 är en lågmilare med Turbo 2 mått mätt. Ofta har de gått betydligt längre. Skicket är något bedagat men i grunden bra. Rostbubblor och dålig lack på motorhuven bör åtgärdas. Bakluckan har dålig lack då den bytts ut mot en utan turbo vinge. Vingen medföljer. Bilen kördes upp på släpet vid en flytt nyligen och kördes av men efter ett batteribyte så vägrar den starta. Allt verkar fungera utom bensinpumpen som verkar lagt av för stunden. Enligt föregående ägare har den krånglat varje vår när bilen skulle startas upp men kommit igång efter några knackningar, så den bör bytas. Bilen går som ett skott och motorn låter fint enligt föregående ägare. Det är ett bra objekt för den som längtat efter en CX GTI Turbo 2. Den var i trafik för 4 år sedan men den har varmkörts regelbundet varje år efter det.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1987-11-11 
 • Avläst mätarställning
  163742 km 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blåmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej provkörd av Bilweb Auctions. Men tidigare ägare förklarade att bensinpumpen krånglade då och då varför den bör bytas. Troligtvis är det därför den inte startar för tillfället.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Det hängande innertaket är borttaget och bör ersättas.

 • Skick exteriör:

  Karossen har inte mycket rost. Man kan hitta rost på motorhuven. Lacken är dålig. Backluckan är bytt men Turbovingen är ej fastsatt efter bytet. Plåtfälgar utan navkapslar. Buckla på höger bakskärm.

 • Skick helhet:

  En något degenererad Turbo 2 men som har en god potential. Ett renoveringsobjekt som inte borde vara alltför svårt att få fart på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-03-26
Ursprungsbesiktning: 1987-09-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-11-11
Senast godkända besiktning: 2015-06-15
Besiktigad tom: - 2016-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 18

Fakta om modellen

Citroën CX är en bilmodell som tillverkades av den franska biltillverkaren Citroën åren 1974–1991. Den byggdes i totalt 1 170 645 exemplar.
Sedanmodellen tillverkades under åren 1974–1989 och kombinmodellen tillverkades fram till 1991. Komforten ansågs vara i en klass för sig jämfört med den tidens konkurrenter. CX hade en hjälpram som förband främre och bakre hjulupphängningarna. Karossen monterades sedan med gummikuddar mot hjälpramen. De flesta CX-varianter hade DIRAVI-styrning som utvecklades till föregångaren Citroën SM , som innebär att ratt och hjul inte har mekanisk förbindelse. Istället är det hydraultrycket som utgör kopplingen. Formidabel vägkänsla och självcentrering beroende på hastighet är andra finesser. En punktering i full fart på ett framhjul märks inte annat än på försämrad komfort och väggrepp – ingen sneddragning eller ryckning i ratten. Bromsar och fjädring integrerades i högtryckshydraulsystemet. CX såldes även i Sverige. 2,0-, 2,2-, 2,4- och 2,5-liters motor med och utan turbo fanns, liksom en dieselversion.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG