Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 — 1957

En ovanligt välvårdad bil och en modell med många unika detaljer som bara fanns detta år. Stått undanställd i över 30 år men har nu fått se dagens ljus igen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin PV som renoverades på 70-talet. Går trevligt i motorn med låga mil på mätaren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16542
KNUTBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin PV som renoverades på 70-talet. Går trevligt i motorn med låga mil på mätaren."

Beskrivning

Den här Volvo PV 444 har endast haft fyra ägare men enligt utsago har den bara brukats av två personer. Den har endast rullat 10 600 mil sedan ny och den är i ett bra bruksskick. Bilen renoverades under sent 70-tal och fick då bland annat nya skärmar runt om. Samtidigt som detta gjordes så fick bilen en omlackering. Efter renoveringen så ställdes bilen av och har stått orörd fram till 2018. Efter många år av stillestånd så togs den fram och gjordes i ordning för att tas bruk. Volvon fick en ordentlig service och överdragsklädseln på sätena som varit på plats under många år togs av. Originaltyget som inte sett dagsljuset på länge visar sig vara i ett förvånansvärt bra skick. Bilen besiktigades hos svensk bilprovning 2022 utan anmärkning. Viss dokumentation medföljer bilen samt ett tillhörande cykelställ.(Cykel medföljer ej). Och vill man raka sig så finns eluttag för rakapparat som var ett måste för dåtidens försäljare, se bild. Denna model har som i folkmun kallades "jungfrubröst".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  67 290 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och transmission fungerar bra. En ny tank har monterats.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick med fint tyg. Dörrhandtaget på insidan förardörren är trasigt. Mattorna är i bra bruksskick. Innertaket är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Torrspruckna lister finns på bilen. Lite rost finns såsom nedre kant runt bakluckan med mera. Cykelhållare medföljer bilen (Ej cykel).

 • Skick helhet:

  Fullt brukbar och trevlig 444:a med historiskt värde. Bra helhetsintryck och fin gång i motor.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-07-17
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-06-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad:Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo PV 444 ses som den svenska folkbilen. Modellen presenterades redan 1944 men produktionen av PV 444 A startade på allvar 1947. Designen var inspirerad av USA-bilar från samma period främst Pontiac och konstruktionen stod Helmer Petterson och Erik Jern för. PV 444 L från 1957 är är sista årsmodellen av 444:an. Ny B16-motor, modifierad bakaxel med reaktionsstag, elektriska vindrutetorkare, ny kylargrill med stort V-märke i mitten, sidoblinkers ersätts av små runda blinkers fram, nya bakljus med integrerade blinkers och stoppljus på skärmarna, av folkhumorn döpta till "jungfrubröst". Säkerhetsbälten erbjuds som extrautrustning. Produktionen uppgick till 64 087 st L/LS (Special). I augusti 1958 kom den moderniserade PV 544 som tillverkades fram till introduktionen av moderna 140-serien i mitten av 1960-talet. Det som är speciellt med 57:an är att det är en blandning av gamla och nya detaljer. Nu riktig Volvomotor och sista året med delad framruta och med nya grillen som blev standard på 544 och gamla instrumentbrädan. Körriktningsvisarna fram blev placerade inåt och ett stort guldfärgat V i grillen och på bakluckan fanns bara detta år.

Allt detta gör PV 57:an till den mest speciella PV-modellen anser många Volvosamlare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knutby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG