Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B20 — 1969

Svensksåld Amazon utrustad med B20-motor. Sällsynt beige interiör. Väl underhållen och har haft samma ägare i 13 år.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägd av en dedikerad samlare. Väl underhållen och körd årligen på somrarna och lätt att starta. Bra motor, responsiv växellåda och pålitliga bromsar, utan behov av omedelbara reparationer – bara rutinunderhåll. Dessutom är den besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16605
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägd av en dedikerad samlare. Väl underhållen och körd årligen på somrarna och lätt att starta. Bra motor, responsiv växellåda och pålitliga bromsar, utan behov av omedelbara reparationer – bara rutinunderhåll. Dessutom är den besiktningsbefriad."

Beskrivning

Denna Svensksålda bil har haft totalt sex ägare, var och en av dem har ägt den i flera år. För ungefär 30 år sedan genomgick bilen en renovering som inkluderade nya framskärmar och omlackering. Anmärkningsvärt är att det inte har funnits några rostproblem eller svetsningsarbeten på kritiska områden som bagageutrymmet, reservhjulsbrunnen, inre hjulhusen eller trösklarna. Bilens undersida visar heller inga tecken på betydande korrosionsproblem.

Även efter 30 år sedan omlackeringen ser bilen fortfarande fantastisk ut, inga synliga rostproblem eller skador. Det som särskiljer denna bil är dess ovanliga inredning i beige. Bilen har konsekvent underhållits väl och är för närvarande i bra skick

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-09-19 
 • Avläst mätarställning
  93710 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Biege Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Servad regelbundet varje vår och sen körd sparsamt under sommaren. Förutom att motorrummet skulle kunna behöva lite städning, finns det inga stora problem, då slitna delar har ersatts löpande. Fina hjul och däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och skadefri. Vinylöverdraget på instrumentbrädan har bytts ut, men för övrigt är allt original. Instrumentbrädan är ren och har tydliga och fungerade instrument. Säten i gott skick, med något mjukare stoppning på framstolarna och extra nackstöd. Dörrpanelerna, gummimattan och innertaket är i gott skick. Som helhet är den mycket bekväm och trevlig.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från skador och rost. Lacken är fortfarande fin och ren. Även om det finns några små äldre tecken på reparation vid bakskärmens kanter, finns det ingen rost närvarande (se bilder). Kromdetaljerna är fortfarande blanka och oskadade.

 • Skick helhet:

  En trevlig och väl underhållen bil som ger en njutbar körupplevelse. Den kräver endast rutinmässigt underhåll och du kan förvänta dig ett problemfritt bilkörande i många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-06-29 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1968-09-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-09-19
Senast godkända besiktning: 2018-05-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG