Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T2 Baywindow 1600 — 1969

En lite råare buss, men ett bra objekt att bygga vidare på med camperförfining och vanligt hederligt fordonsmekaniskt jobb.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bussentusiasterna ser ofta bara möjligheterna och inte svårigheterna, och här är det också mest möjligheter."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
81 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16525
UDDEVALLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T2 Baywindow?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bussentusiasterna ser ofta bara möjligheterna och inte svårigheterna, och här är det också mest möjligheter."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige i november 1968. Hur och var den verkade på sjuttio- och åttiotalen är inte helt känt, men enligt uppgift ska den ha varit aktiv i hemvärnet vid någon tidpunkt. På nittiotalet fick den förmodligen sin campingutrustning i nuvarande status. Den nuvarande ägaren hade en ambition till att använda bussen som ett roligt inslag i sin fastighetsmäklarverksamhet, men idag är det färre events och mässor i branschen, och bilen kommer därför inte till användning som det var tänkt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-11-20 
 • Avläst mätarställning
  79 600 km 
 • Kw / hk
  35 / 48 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar förhållandevis lätt och låter piggt, men en allmän service av motorn behövs, liksom en översyn av bromsarna. Under motorluckan kan man se att Eberspächervärmaren har demonterats och inblåset till kupén har tätats med någon form av isoleringsskum. Senaste godkända besiktningen gjordes 2010-06-10.

 • Skick interiör:

  Delvis camperinredd med fällbar soffa, kylskåp, förvaring och avlopp. I övrigt normalt slitage i förarhytten med patinerade säten och dörrsidor. Någon extra strömbrytare och extra sladdar att ta vara på.

 • Skick exteriör:

  Enklare, men presentabel lackering i en glad färgkombination. Trösklarna mellan axlarna har svetslagats med en mindre estetisk ambition liksom en skärmkant, men är acceptabla ur ett besiktningsperspektiv. Vidare finns det rostskador kvar att åtgärda i hjulhusen, främst vänster fram. Höger dörrlås har låst sig i ett stängt läge, men med öppen dörr och kan därför inte stängas i ett låst läge. Ett nytt dörrlås/handtag med nycklar följer med, men det bör gå att åtgärda utan byte.

 • Skick helhet:

  En T2 Baywindow i ett vettigt skick för VW-entusiasten att bygga på, renovera mera eller bara fixa det nödvändigaste för att bli en funktionell camper.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-03-05
Ursprungsbesiktning: 1968-11-20 (regbes) (Ombes:19870511)
Datum i trafik första gången: 1968-11-20
Senast godkända besiktning: 2010-06-10
Besiktigad tom: 2012-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uddevalla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG