Visa alla bilder
Visa film

Saab 900 GLS — 1979

En Saab 900 GLS med få ägare i ett förbättringsbart skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Svensk klassiker med en iögonfallande färg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16541
GRÄNGESBERG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900 GLS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Svensk klassiker med en iögonfallande färg."

Beskrivning

Nuvarande brukare är den tredje ägaren i ordningen. De två tidigare ägarna var far och dotter. Fadern var bosatt i Grängesberg och han köpte bilen när den var ny av firma Janssons Motor i Ludvika. Saaben är fortfarande hemmahörande i Grängesberg. Dottern bodde i USA då hon ärvde bilen men hon hade en sommarstuga här i Sverige så hon behöll Saaben och använde den när hon var här. När den inte användes så stod den i ett varmgarage. Nuvarande ägare erbjöds att köpa bilen 2017 då dottern slutat åka till Sverige och även han har förvarat Saaben i varmgarage och endast brukat den vid fint väder. Under nuvarande ägares tid så har bilen fått en ny främre ljuddämpare, nytt bromsok fram och nya bromsbelägg bak. Rost finns bland annat vid skärmkanter, runt bakrutan men även på andra ställen och innertaket har lossnat, se bilder, men bilens skick ger ett bra helhetsintryck.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1979-12-05 
 • Avläst mätarställning
  72 960 km 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Missljud, eventuellt urtrampningslager. Går bra i motor och drivlina. Ny främre ljuddämpare. Bromsok bytt vänster fram. Bilen har fått nya bromsbelägg båda bak. Dörrlås passagerarsidan uppbrutet, se bild.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett normalt skick för bilens ålder. Innertaket hänger en del och klädsel på c-stolpar är trasiga. Klädsel på dörrarnas insida har släppt i nedre kant. Bubblor i klädsel på handskfacket börjar synas.

 • Skick exteriör:

  Rost finns lite här och där, se bilder. Bilens undersida ser ut att var i ett ok skick. Stenskott i vindrutan finns. Skrapmärken finns på stötfångare, se bilder.

 • Skick helhet:

  Trots att bilen sett tidens tand så ger Saaben ett ok helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-07-01
Ursprungsbesiktning: 1979-09-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1979-12-05
Senast godkända besiktning: 2023-08-26
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Saab 900 började tillverkas under hösten 1978 som årsmodell 1979. I grunden var 900:an en omarbetad Saab 99. Den mest framträdande förändringen var en längre nos som kom till för att möta nya amerikanska säkerhetskrav. Bilens totallängd ökade med 21 centimeter och axelavståndet med drygt 5 centimeter. En annan framträdande förändring var den stora välvda framrutan som gav kupén en känsla av rymd. Från början fanns Saab 900 bara som Combi coupé, men redan 1981 kompletterades programmet med en sedan. Saab 900 tillverkades fram till årsmodell 1993.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Grängesberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG