Visa alla bilder
Visa film

Porsche 964 Carrera 2 Cabrio Tiptronic — 1992

Öppen Porsche-klassiker i ett bra körklart skick med låga mil på mätaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vass och tuff Porsche med underbart motorljud."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
565 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16544
KNUTBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 964 Carrera 2 Cabrio Tiptronic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vass och tuff Porsche med underbart motorljud."

Beskrivning

Denna Porsche 911 Cab Tiptronic är importerad från Tyskland och kom till Sverige 1999. Nuvarande ägare köpte bilen i juni 2010 och blev därmed den tredje svenska ägaren av bilen. När han köpte Porschen så stod kilometermätaren på 108 000 och idag har bilen rullat 11.615 mil.

Bilen har tagits väl omhand och den har alltid förvarats i garage. Porschen har mest använts till att köra barn till skolavslutningar samt att åka på bilträffar med men den har även brukats vid andra tillfällen. Pärm med viss dokumentation medföljer. Besiktigad vid svensk bilprovning augusti 2023 utan anmärkning. Välservad bil, se bilder på serviceboken.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1999-04-29 
 • Avläst mätarställning
  116 150 km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Pigg och varvvillig och svarar snabbt på gaspådrag. Enligt ägaren fungerar allt i bilen förutom den elmanövrerade suffletten som måste fällas för hand. Motorhuvens och bagagerumsluckans gaskolvar är lite trötta och håller inte luckorna i öppet läge. Spricka i blinkersglas höger fram.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint och välvårdat skick överlag. Stolar och dörrpaneler i ett bra skick med spår av användande. Bra och hela mattor. Suffletten är i fint skick men måste fällas för hand. Sufflettskyddet har en trasig söm, se bild.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett bra skick. Originallacken har några små skrapmärken och någon liten repa, se bilder. Bilen är mycket fin under.

 • Skick helhet:

  Välvårdad bil. Bra exemplar i skick som motsvarar 11 000 mil. Den tål att köras året om men som sommarbil med suffletten nere är den som allra bäst. En prisvärd klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-08-30
Ursprungsbesiktning: 1999-04-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1999-04-29 (911121)
Senast godkända besiktning: 2023-08-15
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Få bilar har blivit en sådan klassiker som Porsche 911. Redan 1963 kom 901 som efterträdare till 356 och efter ett snabbt namnbyte till 911 är det idag en speciell sifferkombination för alla med fötterna i bilvärlden. Liksom hos föregångaren behöll Porsche grundkonstruktionen med aktermonterad luftkyld boxermotor men med sex cylindrar denna gång. 

1973 genomgick 911 en stor modernisering bland annat för att klara de nya tuffare lagkraven i USA. 911G som modellen kallas på internspråk uppgraderades ända fram till 1989 då den ersattes av 964 – nästa generation 911. Just den här bilen är av den modellen. En av de stora nyheterna kom 1983 då motorn förstorades till 3,2 liter och modellnamnet blev 911 Carrera. 

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knutby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG