Visa alla bilder
Visa film

Honda 750 Sandcast 4-cyl 4-takt — 1969

En Honda 750 Sandcast som är fantastiskt fint renoverad in i minsta detalj. Går som en dröm och är otrolig läcker att se på.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en maskin i detta skick, finns inget att anmärka på utan den är i bästa utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
310 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16641
ASARUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Honda 750 Sandcast?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en maskin i detta skick, finns inget att anmärka på utan den är i bästa utställningsskick."

Beskrivning

Denna mc är renoverad av välkänd och noggrann mekaniker. Nuvarande ägare köpte den 2021 till sin samling och har kört den mycket sparsamt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  2015-06-11 
 • Avläst mätarställning
  1980 km 
 • Kw / hk
  49 / 67 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går mycket rent och fint. Har varit nerplockad och noggrant renoverad, allt fungerar klanderfritt.

 • Skick exteriör:

  Lack, krom och samtliga övriga detaljer är i pedantiskt renoverat skick, det finns inget att anmärka på.

 • Skick helhet:

  En Honda i ett makalöst utställningsskick, platsar på vilket museum som helst.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-06-11
Ursprungsbesiktning: 2012-02-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-06-11 (690101)
Senast godkända besiktning: 2017-05-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Honda presenterade den första "superbiken" 1968. Namnet var Honda CB 750, och den är en milstolpe i motorcykelhistorien. Den väckte en enorm uppmärksamhet när den visades första gången 1968 på Tokyo Show. 67 hästkrafter och elstart tog mer eller mindre död på den engelska motorcykelindustrin.

Det som är Sandcast är framförallt några motordetaljer och då främst motorblocket (det finns också några få karosseridetaljer som är Sandcast). Sandcast betyder sandgjuten och var den metod som användes för att skapa de första motorblocken eftersom det är en billig

tillverkningsmodell för små modellserier. När Honda efter några månader upptäckte att CB750 var en stor succé, övergick man till pressgjutning (Diecast) som är billigare för större serier och också har en överlägsen gjutprecision. Den sista sandgjutna motorn fick

tillverkningsnummer CB750 E-1007414 och tillverkades i slutet av år 1969. De sista siffrorna anger att det totalt tillverkades 7414 sandgjutna motorblock. Därefter är alla cb750-motorer pressgjutna (DieCast).

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lönsboda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG