Visa alla bilder
Visa film

BMW Z4 Roadster 3,0i — 2004

Härlig sportvagn i en fin färgkombination med bra prestanda och köregenskaper. Få ägare och endast 5.236 Mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Komplett och en välfungerande vagn i originalutförande, som både ser fin ut och som upplevdes fungera väl i helhet och i detaljer. Kvalitet rakt igenom."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
161 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16553
KATRINEHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW Z4 Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Komplett och en välfungerande vagn i originalutförande, som både ser fin ut och som upplevdes fungera väl i helhet och i detaljer. Kvalitet rakt igenom."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades ny i Tyskland i augusti 2003 och kom till Sverige i april 2007. Första ägare i Sverige hade bilen i 15 år. Nuvarande ägare i drygt ett år. Den har nu gått endast 5.236 mil och är i ett mycket välskött skick. Den har primärt brukats på det ljusa halvåret. Bilen har originalhandlingar som medföljer samt en hel del dokumentation med besiktningshandlingar och kvitton etc.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2004/2004 
 • Första registreringsdatum
  2007-04-25 
 • Avläst mätarställning
  52 360 km 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helskinn i beige, tyg mattor 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint i motor. Vi provkörning upplevdes bilen rapp och med fin segdragningsförmåga. Allt vad gäller koppling, växlar och bromsar mm fungerade utmärkt.

 • Skick interiör:

  Trevlig ljus klädsel i fint skick. Allt är helt och klanderfritt. Finns dock ett lite hål i mattan på förarsidan. Alla funktioner förefaller fungera väl, så även BMWs Business CD.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin och blank lackering som förefaller vara i original, förutom en omlackering av höger dörr. En motorcykel föll olyckligt i garaget och skadade dörren, arbetet är mycket välgjort. Finns även något litet stenskott. Fina fälgar, om än någon liten kantstötning med fina nyare Yokohamadäck. Motor- och bagageutrymmen i mycket fint skick. Tät sufflett med fungerande el-funktion.

 • Skick helhet:

  Vagnens prestanda, utseende och skick gör den till en härlig sportvagn, av sin tid. Vi minns devisen; "När du älskar att köra" Den upplevs på många sätt fortfarande modern men har ju redan tjugo år bakom sig och närmar sig klassiker- och samlarstatus med besked.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-09-14
Ursprungsbesiktning: 2007-04-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-04-25 (030821)
Senast godkända besiktning: 2023-07-26
Besiktigad tom: 2024-09-30
Årsskatt: 2780 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

BMW har en lång tradition av modeller och vagnar i sportiga och öppna versioner. Såväl vid 30- och 50-talen fanns ett antal vagnar med sportambitioner, för den som sökte rufs i håret. På 60-,70- och 80-tal blev det mest täckta vagnar med såväl sedan- som coupé-karosser som hade sport- och GT-ambitioner. Även om en och annan fick en takkapning. Fast ingen riktig klassisk öppen tvåsitsig sportvagn tillverkades. Fast 1989 lanserade man så en ny och säregen liten vagn BMW Z1. Z står för zunkunft, det tyska begreppet för framtida. Det mest säregna var väl att dörrarna inte öppnades på traditionellt vis, utan de gled ner i en relativt hög dörrtröskel. Den blev ingen success då, fast de är hett eftertraktad samlarobjekt idag. Vid den här tiden när Mazda MX5 Miata kom och vände upp på alla begrepp och återigen satsade på en enkel liten sportbil a´la 50/60-tal, visade det sig att en marknad fanns därute, ja, man skrek efter små pigga öppna vagnar. Det gav många bilfabrikanter dålig sömn men snabbt var fler i startgroparna. Om Z1.an var lite speciell och en testballong, fick man nu blodad tand hos BMW. År 1995 kom svaret i form av en ny modell, Z3. Den blev en omedelbar succé, tom James Bond körde den på film. BMW gjorde också en "homage" till sin klassiska modell 508 från 50-talet i en Z8 modell, verklig härlig men också ett härligt pris. Bättre då med de lite mindre volymbilarna, så 3.an fick en uppföljare i en Z4. Den första versionen, roadstern (E85) tillverkades som årsmodeller 2003-2008. Precis som tidigare med 3.an gjordes den senare även i en Coupéversion (E86). Motorer var raka fyror och sexor 2,0L till 3,2L om 150 hkr till 343 hkr. Den största satt i M-modellen. Den "vanliga 3,0i sexan" var på 231 hkr de första åren. Växellådorna var sexväxlade, manuella eller automat.

Totalt tillverkades knappt 190.000 exemplar av modellerna E85 och E86.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Katrineholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG