Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 E B18 — 1964

Charmig pärlvit norrlandsbil med originallack, som gått på saltfria vägar och bär spåren av sin ålder med värdighet och spänst.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den är i bättre skick än vad en hastig anblick kan ge intryck av. Kan med fördel köras i nuvarande bruksskick, annars en perfekt grund för renovering till utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
32 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15457
VILHELMINA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den är i bättre skick än vad en hastig anblick kan ge intryck av. Kan med fördel köras i nuvarande bruksskick, annars en perfekt grund för renovering till utställningsskick."

Beskrivning

Den här Volvon har endast haft 2 brukare sedan den var ny 1964. Bilen såldes ny till första ägaren, bosatt i Gunnarn, en småort i Storumans kommun i Västerbotten. Han brukade bilen sporadiskt i 20 år. Sedan stod den mellan åren 1984 till 2005 stod avställd i ägarens garage. 2005 köptes bilen av en Volvoentusiast från Vilhelmina som lät ställa i ordning det mekaniska. Utvändigt fick bilen vara i sitt välbevarade originalskick. Bilen har sedan använts flitigt sommartid. Därför lät man montera nya rullbälten samt fästen till bilbarnstol. Ägaren säljer bilen då han startat eget och har svårt att få tid till sina hobbyfordon.

Nuvarande ägare har kört cirka 10 000 mil med bilen. Mätaren har slagit runt och står nu på 8413 mil. Vi vet att bilen gått 18 000 mil, och kanske till och med 28 000 mil. Det är långa avstånd i Norrland och bilen är ett bra exempel på Volvos fina kvalitét. Reservhjul, domkraft och Instruktionsbok medföljer. Bilen är besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-05-12 
 • Avläst mätarställning
  84 130 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd inredning i tyg och konstläder  
 • Färg
  Pärlvit kod 79 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går fint. 2013 renoverades motorn, blocket borrades 0.30 och toppen gjordes i ordning. 2018 renoverades bromsarna. Bilen har normalt fungerande teknisk standard.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i rött tyg och konstläder som är i ovanligt fint skick. Finns lite slitage med några mindre hål på förarstolen. Se bilder. Fina original gummimattor. Helt och fint innertak. Nya trepunkts rullbälten fram. Låsningen som håller upp bagageluckan i öppet läge behöver en översyn.

 • Skick exteriör:

  Bilens lackering är den ursprungliga som är sliten och bättrad. Bättringarna som utförts av första ägaren efter små incidenter, kan karaktäriseras såsom bruksvänliga. Det finns skrapmärken, lite ytrost och några bucklor. Blanklister och stötfångarna har fått lite törnar. Bilen känns ändå väldigt solid och har aldrig varit isärskruvad. På två av skärmarna finns ett litet hål längst ned, enligt bilder.

  Längsgående balk under golvet på höger sida måste bytas. Se bilder från bilens undersida. Ägaren hade vänligheten att lyfta ur bilens säten för att visa golvets skick även från insidan. En procedur som är snabbt gjord på Volvo PV. Bilen är även utrustad med dragkrok. Vid bakre dragkroksinfästningen behövs en liten plåtlagning. Se bild.

 • Skick helhet:

  En väl fungerande veteranbil som är helt körklar. Det mekaniska har prioriterats för driftsäkerhet. Inredningen är i bättre skick än normalt med tanke på ålder och användning. Utsidan har mer slitage, men kan sägas ligga i linje med bilens historik och användning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-05-19
Ursprungsbesiktning: 1964-05-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-05-12
Senast godkända besiktning: 2016-10-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Jag fick köpa bilen av första ägarens son. Den hade då stått nedställd i garaget sedan 1984. Det berodde på att sonen sagt ifrån på skarpen och gett sin gamla far körförbud. Vid ett besök på lokala Filadelfiaförsamlingen i Gunnarn hade fadern slintigt på kopplingen och med buller och bång kört rakt in i entrétrappan. Det blev stor uppståndelse och PV’n hamnade i garaget. Efter att jag köpte bilen ställde jag i ordning bilens bromsar, bytte avgassystem och den buckliga stötfångaren. Sedan 2005 har vi använt bilen som sommarbruksbil. Vi har kört ca 10 000 mil med bilen utan bekymmer.

Fakta om modellen

1964 års modell är den sista med de snygga navkapslarna med kromat V på röd botten.

Volvo PV 444 började tillverkas 1947 och den sista PV 544:an lämnade bandet 1965 efter sammanlagt 440 000 exemplar. Volvo PV 444 och dess efterföljare 544 var under flera decennier Volvos storsäljare. Volvo PV i olika utföranden användes både som bruksbilar, nyttofordon och som rallybilar. Många nybakade bilförare gjorde sina första stapplande rattsvängningar och draglägesförsök i just en PV. Produktionen av modellen upphörde för att ge plats för Volvo 144, som premiärvisats hösten 1965.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vilhelmina

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG