Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 D Sport (B18/90 Hk) — 1962

Nu kan drömmen om en riktigt fin, professionelllt renoverad, röd Volvo PV-Sport med amerikabågar bli sann.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Norrlandskörd PV Sport som varit helt demonterad. Det mesta är utbytt mot nytt eller renoverat. En av de finaste Volvo PV jag besiktigat."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
350 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15452
VILHELMINA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 D Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Norrlandskörd PV Sport som varit helt demonterad. Det mesta är utbytt mot nytt eller renoverat. En av de finaste Volvo PV jag besiktigat."

Beskrivning

Helrenoverad och mycket påkostad PV sport. Ägs av Volvoentusiast som renoverat flera Volvo PV. Den här bilen stod avställd mellan 1976 och fram till 1996. Då köptes den av nuvarande ägare som renoverat den på fritiden under flera år. Bilen stod färdig 2021. Enligt bilregistret har bilen haft 9 ägare sedan ny. Efter 1974 har den endast haft 1 brukare. Den har alltid funnits i Norrland. Vad sägs om ortsnamn som Klimpfjäll, Riskbäck och Villhelmina. Original instruktionsbok saknas. Mätarställningen anger 9 613 mil. Det finns ingen sparad dokumentation om total körsträcka. Efter renoveringen har den dock bara rullat 20 mil. Ägaren låter nu bilen gå vidare till förmån för sina andra projekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-10-10 
 • Avläst mätarställning
  96130 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Helrenoverad B18 sportmotor, borrad 0.30, slipad vev och ny kamaxel. Topplock konverterat för blyfritt bränsle. Renoverad växellåda. Nyrenoverade förgasare. Ny bränsletank. Nytt tvåtums sportavgasystem. Nya bromsar. Kort sagt, helt genomgången tekniskt.

 • Skick interiör:

  Helt ny inredning i originalutförande. Sätena omklädda, nya dörrsidor och nytt innertak. Nya gummimattor. Innertaket skulle kunna sträckas upp lite mer, det är dock mest en notering. Se bilder. Nya trepunktsbälten. Fint bagagerum med ny textilmatta och sidoklädsel.

 • Skick exteriör:

  Helt karossrenoverad av yrkesman. Man har även monterat 4 stycken nya skärmar. Det som ägaren inte tyckte höll måttet har bytts ut. Lackeringen utfördes 2020 då bilen lackerades i delar och sedan återmonterades. Lackeringen är spegelblank. Bilen har nya stötfångare med Amerikabåge. Rak och fin kaross med bra passform. Höger dörr skulle behöva en liten injustering. Alla gummilister bytta. Nya dekorlister kring vindruta och bakruta. Sidolisterna är i bra begagnat skick. Finns några små noppror i kromet på listerna som sitter på motorhuvens framkant. Se bilder. Nya däck på nytillverkade 5,5 tums fälgar.

 • Skick helhet:

  Helhetsintrycket kan sammanfattas med begreppet utställningsskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-27
Ursprungsbesiktning: 1962-10-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-10-10
Senast godkända besiktning: 2021-04-23
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

PV är utan tvekan den modell som betytt mest för Volvos personbilstillverkning. Volvo PV 444 började tillverkas 1947 och den sista PV 544:an lämnade bandet 1965 efter sammanlagt 440 000 exemplar.

Den första Sporten kom 1958, strax efter introduktionen av PV 544. Den starkare motorn med bland annat dubbla förgasare var från början vikt enbart för USA-marknaden men i slutet av 1958 stod det klart att den gick att sälja även på hemmamarknaden, utan att att importavgifterna i USA skulle höjas.

De första som såldes hade B16B-motor på 85 hk men i augusti 1961 ersattes den av den nya femlagrade B18-motorn. PV 544 Sport fick B18D-motorn på 90 hk. I augusti 1965 fick Sporten effekten höjd till 95 hk men bara någon månad senare meddelade Volvo att modellen skulle läggas ner i slutet av oktober 1965.

Sista tillverkade PV:n blev en svart 544 Sport.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vilhelmina

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG