Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 123 GT (B20/101hk) — 1968

Äkta Amazon 123 GT i ett härligt oputsat bruksskick. Den här bilen hamnar på många entusiasters önskelista.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fingerar fint men behöver snyggas upp för att bli riktigt bra. Lämplig bil för en rullade renovering. Vissa GT-delar saknas, se nedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15474
STRÖMSUND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 123 GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fingerar fint men behöver snyggas upp för att bli riktigt bra. Lämplig bil för en rullade renovering. Vissa GT-delar saknas, se nedan."

Beskrivning

En eftertraktad Volvomodell. Här i ett fullt användbart bruksskick. Behöver dock komplettering av en del 123GT-specifika delar. Ett tillfälle för den som vill renovera själv istället för att köpa en färdig. En fördel är att overdrivelådan sitter kvar. Bilen har haft 3 brukare sedan den kom till Sverige 2017. Enligt uppgift såldes bilen ny till Tyskland.

Nuvarande ägaren köpte bilen för renovera till nyskick. Han väljer nu att avyttra bilen av hälsoskäl. Bilen ger ett gott första intryck. Den har potential att bli riktigt fin med en ny lackering och komplettering av de specifika 123 GT tillbehören såsom extraljus och backspeglar mm.Mätarställningen är på 8842 mil. Dokumentation som styrker miltal saknas. Originalmotorn är utbytt mot en B20. Instruktionsbok och originaldomkraft saknas.

Bilen är besiktad och körklar. Enligt 50-årsregeln är den nu även besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2017-06-19 
 • Avläst mätarställning
  88420 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  B18 sportmotorn är utbytt mot B20. Motorn har dubbla SU-förgasare och växelströmsgenerator. Växellådan kopplar in överväxeln utan problem. Bilen startar och går fint. Finns lite ventilslammer på klassiskt Volvo B20 manér. Ett visst transmissionsljud hörs vid provkörning. Vi tror att det kan vara bakaxeln som låter lite. Utrustad med tvåtums sportavgassystem.

 • Skick interiör:

  Bra säten med endast mindre slitage och rätt kromade fällbeslag. Fina dörrsidor. Utbyte till nya golvmattor skulle ge inredningen ett lyft. GT-ratten är sliten med sprickor i bakeliten och signalknappen. Fungerande varvräknare. Fin stoppning på instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering som fått skavanker. Lackeringen har krackelerat på flera ställen. Vänster framskärm är utbytt och har endast fått en rostskyddande färg. Karossen är rak. Finns en intryckning på vänster dörr. Krom och blanklister är i bruksskick. Blanklisterna runt fram och bakruta saknas. Framför vindrutan mot A-stolparna har man grovslipat plåten och sedan lagt på en rostskyddande färg. Se bild. Extraljus och bakspeglarna är inte av GT originaltyp. Golvbrunnar är rostiga på översidan, förutom ett mindre hål på förarsidan verkar det inte vara genomrostat. Se bilder. Bilen är fin undertill och har varit rostskyddsbehandlad. Vänster tröskel har blåsor, se bild.

 • Skick helhet:

  En del anmärkningar finns. Bilen är i bruksskick och ett bra ämne för rullande renovering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-27
Ursprungsbesiktning: 2017-06-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-06-19 (680322)
Senast godkända besiktning: 2017-06-30
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

När Volvo 123 GT presenterades 1967 var den utan tvekan den dyraste Amazonen. 1967 kostade den billigaste Favoritmodellen med treväxlad låda 15 300 kronor, medan 123 GT gick på hela 18 800 kronor.

123 GT var bland annat utrustade med speciella backspeglar på skärmarna, Hella dim-, och fjärrljus, snobbringar och radialdäck. Bakom kylargrillen satt starktonshorn. Invändigt var 123 GT utrustad med varvräknare på instrumentbrädan, en speciell treekrad sportratt och kromade fällbeslag på framstolarna. Det fanns även belysning i motorrum och bagage.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Strömsund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG