Visa alla bilder
Visa film

Volvo 144 S B20 — 1968

Denna Volvo 144S sålde som ny till polisen i Schweiz som en demo-bil, men togs sedan över av brandkåren och målades röd.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Allt är i gott skick eftersom det ägs av en Volvo-entusiast. Den går alldeles utmärkt och fint. Bra bromsar och växlar fint och enkelt. Besiktigad 2022 och är nu besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15460
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 144 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Allt är i gott skick eftersom det ägs av en Volvo-entusiast. Den går alldeles utmärkt och fint. Bra bromsar och växlar fint och enkelt. Besiktigad 2022 och är nu besiktningsbefriad."

Beskrivning

Den här bilen köptes ny av den schweiziska polisen och användes som ett demonstrationsfordon för att visa andra distriktspoliser den nya Volvo 144 S modellen. Senare köpte brandkåren bilen och målade om den i sin nuvarande röda färg. Den speciella dragkedjan för montering av specialutrustning är fortfarande synlig. Motorn byttes till en B20 någon gång under sin tjänst hos brandkåren. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2013 och fick den fraktad från Holland till Sverige. Ägaren har sedan sett över motorn och bytt ut slitna delar, samt reparerat lite på karossen. Bilen har aldrig haft några större rostproblem, men den krävde några mindre reparationer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2013-05-22 
 • Avläst mätarställning
  323610 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  När den är väl är uppvärmd, går bilen bra, har bra bromsar och växlarna fungerar utmärkt. Rent och torrt i motorrummet. Besiktningsbefriad. Aluminiumfälgar som tyvärr inte är original men de har bra däck.

 • Skick interiör:

  Vinylsätena är bra och kompletta med nackstöd fram. Endast något smärre slitage på förarstolen. Bra mattor, instrumentbräda med en äldre radio/kassettspelare. Innertaket är i bra skick, och har lite speciella zip-out fickor (se bilder).

 • Skick exteriör:

  Några mindre märken finns dock i taket.Karossen är bra och överlag solid, med ett mycket rent underrede. Innerskärmar bak är bytta och det är svetsat bak i bagagets och reservhjulsbaljan. De bakre karosshörnet på förarsidan har reparerats (se bilder). Nuförtiden är det svårt att hitta bra karosspaneler. Bilen är delvis ommålad och i gott skick, men med lackblås på huvkanten och lite stenskott och märken. Bra krom och lister Små reparationer på taket med efter spår från sin tid inom polis och brandkår.

 • Skick helhet:

  Ägaren är mycket kunnig om dessa bilar och äger flera av dem, så den har blivit väl omhändertagen och regelbundet servad. Det är klart att köra hem.?

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-06
Ursprungsbesiktning: 2013-05-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-05-22 (680101)
Senast godkända besiktning: 2020-04-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG