Visa alla bilder

Tecno Formel 4 Husqvarna 250 — 1965

Klassiskt orört Formel 4-chassi med svenskt fabriksnytt maskineri.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En formelbil att renovera försiktigt, gör allt på hela bilen, men lämna karossen orörd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15449
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Tecno Formel 4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En formelbil att renovera försiktigt, gör allt på hela bilen, men lämna karossen orörd."

Beskrivning

Ovanlig formelbil från ett på sent sextiotal framgångsrikt italienskt formelbilsvarumärke, Techno. Det är orenoverade exemplaret begåvades med en Husqvarna-maskin när det begav sig och det lär vara den enda som fick en sådan motor. I mitten av sextiotalet var Formel 4 bestyckade med motorcykelmotorer tänkt att vara ett steg i gränslandet för förare mellan go-kart och Formel 3. Vid samma tid introducerades även Formel Ford och Formel Vee, som båda utvecklades till stora instegsklasser. Konkurrensen blev för stor och Formel 4 fick aldrig riktigt grepp om Sverige. Varumärket Tecno var däremot av stor betydelse för de blivande internationella svenska racerstjärnorna Ronnie Peterson och Reine Wisell som vann många tävlingar i Formel 3 med just Tecno-bilarna i slutet av sextiotalet. Med bilen följer en omfattande dokumentation. Där syns bland annat importören Connys Racing Departments annonser från den tiden. Conny Holmberg, som ägde agenturen, finns med oss än idag och kan berätta mycket om dåtiden, bland annat om hur det gick till när han, Ronnie och Reine åkte ner till Italien för att hämta Tecno Formel 3-chassin hos fabriken. Både Ronnie och Reine testade Tecno 4-bilarna på svenska banor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Orenoverat komplett chassi med en fabriksny Husqvarna 250. Motorn är inte helt komplett, det fattas gasvajer och några andra smådeltaljer.

 • Skick interiör:

  På insidan är det lika orört och orenoverat som på utsidan. Men allt verkar vara komplett.

 • Skick exteriör:

  Orörd och snyggt patinerad kaross med fina Tecno-dekaler. Äldre däck på orenoverade fälgar.

 • Skick helhet:

  Bra objekt att skapa sig en finrenoverad Tecno 4 från med en kaross som berättar en historia.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG