Visa alla bilder
Visa film

MG Midget TD Roadster 1250cc — 1952

Bilen har rullat i Kalifornien fram till 1991 då den kom till Sverige. Professionellt renoverad i Sverige under 1990-talet och fortfarande lika fin.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering med kaross, lack, inredning och sufflett i bästa samlarskick. Mycket gott helhetsintryck och mekanik utan anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15476
HÄRNÖSAND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG Midget TD Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering med kaross, lack, inredning och sufflett i bästa samlarskick. Mycket gott helhetsintryck och mekanik utan anmärkningar."

Beskrivning

Denna fina klassiska MG Roadster har sedan 1990-talet ägts av tre olika bilentusiaster i Mälardalen innan den år 2020 köptes som utställningsbil till engelska avdelningen på bilmuseet i Härnösand. Enligt uppgift renoverades bilen i mitten av 1990-talet, när den kommit importerats från Kalifornien och var solblekt men helt rostfri. Arbetet är professionellt och mycket bra gjort och har hållit sig väl. Lack, sufflett, sittbrunnskapell, lister och delar av inredningen är nytt. Proffslack utan dammkorn och med fin lyster. Inga skador. Även motorn och bromsar är renoverade och motorn är rapp och pigg och bromsarna tar fint.
Framstolarna är omklädda i skinn i originalutförande. Bilen startar lätt och är mycket trevlig att köra. Motorrummet snyggt och prydligt. Likaså mattor, dörrsidor och instrument. Bra helhetsintryck. Däcken är nya och liknar original. Sammantaget en trevlig, körklar entusiastbil där man färdas med stil och skön närhet till vägen och omgivningarna. Bilen är enligt mätaren körd 46500 miles vilket motsvarar 77.000 km.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1992-07-09 
 • Avläst mätarställning
  46596 miles  
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Röd solid 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Proffsrenoverad motor och motorrum. Ser ut som ny i alla detaljer och även undertill.

 • Skick interiör:

  Renoverad inredning i jättefint originalutförande. Behöver bara en lätt dammtorkning.

 • Skick exteriör:

  Jättefin lack och snygg och prydlig i alla detaljer. Inga anmärkningar

 • Skick helhet:

  En av de bättre MG TD vi sett. Utmärkt bil som är klar att användas och avnjutas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-08-02
Ursprungsbesiktning: 1992-07-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-07-09
Senast godkända besiktning: 2016-05-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

MG, Morris Garages, är ett gammat anrikt brittiskt bilmärke som upphörde i mitten av 00-talet och sedan återuppstod 2012 som en del av kinesiska SAIC Motor. MG T-Type Midget är en serie sportbilar som tillverkade av MG mellan 1936 och 1955. MG TD-modellen kom 1950 och var på många sätt en helt ny bil, där man placerat kaross och motor från företrädaren i chassit från sedan-modellen MG Y-Typ. Det innebar att bilen nu fick individuell hjulupphängning fram och kuggstångsstyrning. Karossen hade breddats för att bli rymligare. Stötfångare blev standarutrustning, liksom tallriksfälgar. Ekerfälgar fick beställas extra. TD:n var också den första MG som byggdes med ratten på vänster sida. Produktionen uppgick till 29 664 exemplar mellan 1950 till 1953. Enligt uppgifter från transportstyrelsen finns färre än 180 stycken registrerade i Sverige. Underbar klassiker som är kul att köra och lätt att underhålla. Nästan alla delar nyproduceras och mycket gammalt finns sparat och säljs från England.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG