Visa alla bilder

MG MGB GT 1800 — 1969

USA-importerad redan på åttiotalet och väldigt lite brukad sedan dess. Enligt uppgift stod den i 20 år. De senaste åren har den fått all den omvårdnad den behöver och förtjänar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra historik, fint fungerande och ett gediget intryck. En GT att använda både tidigt och sent på säsongen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
81 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15464
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra historik, fint fungerande och ett gediget intryck. En GT att använda både tidigt och sent på säsongen."

Beskrivning

Den kom till Sverige från USA som flyttgods redan 1989. Ägaren körde knappast något med bilen och inte heller hans son som ärvde den 2008. Den nuvarande ägaren köpte MGB:n kort därefter och då hade den enligt uppgift stått förvarad i en lada i 20 år med några uppstarter och någon kort tur. När den nuvarande ägaren köpte bilen gick den bara på tre cylindrar. En ventil satt fast och en stötstång hade krökts. Toppen renoverades och alla stötstänger kontrollerades eller byttes ut. Han ombesörjde även att alla bromsrören byttes en rad andra åtgärder. De senaste åren har den kända och kunnige MG-mannen Ulf Edström i Göteborg skött övrig service och reparation och sett till att allt är som det ska vara på en MGB GT.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  2017-07-24 
 • Avläst mätarställning
  03460 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den nuvarande ägaren har låtit renovera toppen med noggrant inslipade ventiler. Pigg och bra känsla i drivlinan med en overdrive som dessutom även fungerar på tredje växeln enligt fabriksstandard.

 • Skick interiör:

  Original inredning i ett finslitet och fräscht skick. Originalratt och växelspaksknopp är också sådant som många uppskattar.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad helt eller delvis någon gång i exportlandet, det vill säga USA. Under åren i ladan har något ramlat mot vänster sida och två små lackskador finns på fram- respektive bakskärm. I övrigt en bra lack med potential. Nyare kromade ekerfälgar inköpta i Sverige, och dessutom med bra och tidstypiska Uniroyal däck.

 • Skick helhet:

  Omsorgsfullt omhändertagen genom åren under den senaste ägaren med mycket kunnande, tid och material. Då blir det också bra, det här är välfungerande MGB GT i ett trevligt och bokstavligt talat användarvänligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-07-24
Ursprungsbesiktning: 1989-08-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-07-24
Senast godkända besiktning: 2017-08-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Den täckta shooting brake-versionen MGB GT introducerades 1965 och fick sin form av Pininfarina. Med plats för betydligt mer bagage än i Roadstern var den också betydligt mer praktisk, men i övrigt var det mest bara andra fjädrar och krängningshämmare som skilde.

MGC var en sexcylindrig version som såldes mellan 1967 och 1969 och den hårdaste varianten var MGB V8 – med den stora aluminium-åttan från Rover. Tack vare att MGB tillverkades i stort antal, och ända fram till åttiotalet, finns alla reservdelar och tillbehör fortfarande att köpa, både som originaldelar och nyproducerade eftermarknadsdelar. En eftertraktad och uppskattad sportig och förhållandevis praktisk hobbybil som stigit i värde de senaste åren både i Europa och I USA.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG