Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 SL — 1956

Tidig svensksåld 190 SL i fint körklart skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl fungerande bil med uppdaterad motor som har 120 hk-topplock, nya Weberförgasare samt elektronisk tändning. Även utseendemässigt är bilen fin med få små defekter. Ser inget som behöver åtgärdas utan den är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
910 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14902
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl fungerande bil med uppdaterad motor som har 120 hk-topplock, nya Weberförgasare samt elektronisk tändning. Även utseendemässigt är bilen fin med få små defekter. Ser inget som behöver åtgärdas utan den är helt körklar."

Beskrivning

Bilen såldes ny 1956 till en godsägare i Alingsås som körde den i många år, sedan såldes den till en familj i Stockholm.

De körde med den i flera år tills det blev dags att renovera någon gång på 70-talet.

Mercedesen har aldrig varit speciellt rostig utan vid renovering kläddes inredningen om i originalutseende samt den fick en ny lack i originalkulör.

Nuvarande ägare köpte bilen för 5 år sedan och har ytterligare förbättrat den med nya förgas
are och elektroniskt tändsystem. Bilen går mycket fint och är härlig att köra men används för lite så han tycker att någon annan entusiast får njuta av denna klassiker.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-02-25 
 • Avläst mätarställning
  63589 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra och är nyservad, allt fungerar utan anmärkning. Topp (120 hk) och elektroniskt tändsystem är monterat. Även nya Weberförgasare har ersatt originalen som givetvis medföljer. Detta innebär att du har ca 120 hk i stället för angivna 105 hk.

 • Skick interiör:

  Proffsigt omklädd vid renovering på 70-talet och är fortfarande i mycket fint skick. Värt att notera så är det samma sportsäten i dessa tidiga 190 som i 300 roadster och kupé.

 • Skick exteriör:

  En äldre proffslack som har hållit sig fint. Har dock några små skavanker på bagagelucka och i bakkant av motorhuven. Vidare finns några små rostblåsor i bakkant vänster bakskärm. Krom, fälgar med nya däck utan anmärkning. Suffletten ser knappt använd ut och är mycket fräsch.

 • Skick helhet:

  En utmärkt välbevarad och trevlig Mercedes, går mycket fint och passar väl in i tempot på svenska vägar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-05-07
Ursprungsbesiktning: 1956-02-25 (typbes) (Ombes:20150819)
Datum i trafik första gången: 1956-02-25
Senast godkända besiktning: 2016-06-16
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

MB 190 SL tillverkades 1955 - 1963 i totalt 25881 exemplar. Förebilden var den större 300 SL men i enklare och billigare utförande. En 190 SL kostade 1955 16.500 D-mark medan en 300 SL kostade nästan det dubbla, 29.000 D-mark. Mycket hämtades från 4-dörrars sedanserien såsom den nya motorn med överliggande kamaxel, fram och bakvagn och andra mekaniska delar. Karossen är dock en helt egen för att ge eleganta linjer. Vid en renovering kan således reservdelar från pontonmodellen användas vilket ger en lättare och billigare renovering än av 300 SL.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG