Visa alla bilder

Innocenti Lambretta TV 175 series 1 — 1959

Naturligt och vackert brygghuspatinerat exemplar av den mest exklusiva Lambretta-scootern från Innocenti i ett orört körklart skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och ovanlig scooter i ett skick som blir en vattendelare för de som föredrar orört och gravt patinerat gentemot de som vill ha det finrenoverat till bättre än nyskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15483
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Innocenti Lambretta?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och ovanlig scooter i ett skick som blir en vattendelare för de som föredrar orört och gravt patinerat gentemot de som vill ha det finrenoverat till bättre än nyskick."

Beskrivning

Den såldes ny i Göteborgsområdet, brukades senare i Falköping, Onsala och åter till Göteborg. Omfattande dokumentation finns där det har gjorts research, träffar och samtal med flera av de förra ägarna. Ägaren från Falköping har dessutom donerat några bilder på sin scooter och sina vänner back in the days i början på sextiotalet.

Nuvarande ägare har brukat scootern sparsamt efter återupplivandet 2016, men har ändå hunnit med turer till träffar i Norge, Danmark, Tyskland och Italien tillsammans med lokala och nationella utflykter vid träffar i Sverige. Scootersamlare i världen anser att just den här modellen anses som extra intressant och bättre-ny-renoverade exemplar finns ofta till beskådning på de internationella träffarna. Men när det här orörda exemplaret dyker upp på träffarna blir konnässörerna ofta lite extra uppjagade och glada. Scootern har följaktligen vunnit priser på alla internationella träffar den deltagit i; EuroLambretta 2016 i Tyskland, Lambretta 70th Anniversary World Rally på Autodromo di Monza i Milano 2017 och Classic Scooter Run i Oslo 2018.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  2016-05-10 
 • Avläst mätarställning
  37 852 km 
 • Kw / hk
  5 / 8 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl med tygöverdrag 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn fick en försiktig genomgång i samband med att scootern sattes i trafik igen 2016 efter stilleståndet sedan 1967. Cylindern har borrats till en överdimension och en ny kolv har monterats, liksom en ny kedja. Vidare byttes alla vajrar, stötdämpare bak, fjädrar fram, bromsbelägg, tänddetaljer, nya däck och en ny tuta.

 • Skick interiör:

  Singelsadlar med ett nytillverkat överdrag sytt efter dåtidens tillbehörskatalog. I övrigt normalt slitage.

 • Skick exteriör:

  Vackert patinerad av naturen och medvetet bevarad i det skicket. Uttrycket "original only once" passar väl in på den här scootern. Den gamla träbacken, nyckelknippan och portföljen ingår inte tyvärr.

 • Skick helhet:

  Rullande tidsdokument som ett resultat av en långvarig patinering. Vacker som en installation skapad av tekniken, tiden och naturen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-05-10
Ursprungsbesiktning: 2016-04-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-05-10 (590101)
Senast godkända besiktning: 2019-04-15
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Smidesarbetare Sven köpte scootern ny hos Bil & Truck i Mölndal i april 1959 och bytte in den ett år senare 1960 hos Motorfirma Jean Blixt i Gårda i Göteborg. Studerande Ralph körde den under sommaren 1960 och bytte sedan in den hos Automobil AB Lindahl & Co där studerande Sture från Horn utanför Falköping köpte scootern i mars 1961 och körde till och från hemmet till militärtjänstgöringen på LV6 i Göteborg varje helg. Det är också Sture och hans kompisar alla iförda mockajackor och beanies vi ser på de gamla bilderna. Stures lumparkompis Carl-Eric var nästa ägare och brukade scootern ända till 1965 då den byttes in hos Haga Bil & Motor AB på Landsvägsgatan i Göteborg. Där köpte Stig den i maj 1965, hans bror Leif tog över den tillfälligt från 1966 till 1967, då den ställdes in i ett brygghus hos Stigs fru Berits mamma. Där stod den tills Berit sålde sin mors hus 2014 och en arbetskamrat, Heinz, köpte den. Han överlät den till Anders, den nuvarande ägarens Citroënkompis, ett år senare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG