Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 B16 — 1960

En civil polisbil i ett mycket bra skick med en intressant bakgrund. Den användes av Östersundspolisens utredningsmän på uppdrag i samhällets tjänst.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En Volvo PV i ett mycket bra skick. Den ryker ibland blått ur avgasröret. Den går trots det bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13409
GNESTA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 65 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En Volvo PV i ett mycket bra skick. Den ryker ibland blått ur avgasröret. Den går trots det bra."

Beskrivning

Omlackerad i originalkulör Olivgrön. Nytt avgasrör, nytt innertak, ny passagerarstol, nya stötfångare.

2018-08-21 Underresdbehandlad med linolja hos Kraftoljan. Bilen köptes på överskottslagret efter att den gått som utredningsbil hos polisen i Östersund av säljarens svärfar. Den ägdes fram till 1998 då ägaren gick bort och säljarens svåger fick ta över bilen. Den har endast gått på PV-klubbens sommarutflykter fram till 2018 då svågern avled och säljaren fick ta över bilen. Den har sedan dess blivit ståendes. I bagageutrymmet kan man se spår av att den varit i polisens tjänst. Det är uppmärkt var en extra fläktrem skulle förvaras likaså spade m.m.

Bilen känns bra och går bra på vägen men ryker ibland blått.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  35850 km 
 • Regnr
  EWE301 
 • Chassinummer
  299517 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil/vinyl 
 • Färg
  Olivgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra men ryker stundtals blått från avgasröret.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket fint skick med några mindre lacksskador och en rinning.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick som behöver en översyn av motorn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-10-16 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1960-10-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-06-01
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Det viktigaste skälet till att vidareutveckla PV 444-konceptet, var av ekonomisk art - karossverktygen var sedan länge betalda och de ändringar man fick göra för den "nya" modellen kostade endast omkring 3 miljoner kronor, mot beräknade 35 miljoner kronor för en helt ny kaross. Ett trumfkort i USA var dessutom andrahandsvärdet. Redan efter några år kunde Volvohandlarna visa på att en PV 444 under första året endast tappat cirka 8 % i värde, medan en amerikansk bil tappade upp till 40 % redan under första året.

Vindrutan hade nu förstorats med 22 % samt gjorts högre och dess svepyta hade ökats med 43 % och bakrutan var 19 % större och hade sänkt nederkant. Munstycken till vindrutespolare var standard, men pumpen var extrautrustning. Bilen hade nu blivit besiktigad för fem personer i Sverige, genom att baksätet hade blivit 17 centimeter större i höjd med dynan. Karossformen gjorde dock att förbättringen i axelhöjd inte kunde bli mer än 5 centimeter. Framstolarna hade gjorts tunnare, så att knäutrymmet i baksätet ökade med 6 centimeter. Standard PV:n kostade i Sverige 9 250 kronor, modell Special I kostade 9 520 kronor och Special II 10 375 kronor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gnesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG