Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1303S (1600) — 1975

Bil med få ägare som alltid rullat i Skåne. Normalt välhållet bruksskick. Sista och bästa produktionsåret.

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"En fröjd att köra, motorn drar bra och låter fint, bra styrning, växellåda och bromsar. Äldre omlack i originalkulör, några bättringar och småblåsor finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13782
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"En fröjd att köra, motorn drar bra och låter fint, bra styrning, växellåda och bromsar. Äldre omlack i originalkulör, några bättringar och småblåsor finns."

Beskrivning

Första ägaren, från Gärsnäs på Östelen hade bilen i 35 år, till 2010, då den hamnade i Lomma utanför Malmö för att sedan säljas till VW entusiast i Broby. Bilen nu inlämnad för översyn hos kända VW-renoveraren i Åmål, Fahlke Classic cars, som också visar och låter den provköras efter tisbokning, Bilen är nybesiktigad och körklar. Har gått sammanlagt 14000 mil och känns extra bra på vägen, beronde på att 1975 var enda året som bubblan byggdes med den nya kuggstångsstyrningen, vilket verkligen gör stor skillnad på körkänsla och väghållning, jämfört med den gamla styrsnäckan som monterades till och med 1974.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-04-10 
 • Avläst mätarställning
  44036 km 
 • Regnr
  HYF085 
 • Chassinummer
  1352199133 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En fröjd att köra. Besiktigad utan anmärkning. Allt lirar fint.

 • Skick interiör:

  Normat skick för 14000 mil. Allt original och ser bra ut.

 • Skick exteriör:

  Bra bruksskick. Finns några små rostblåsor nertill, men inget allvarligt. Har gått i bra klimat på Österlen och mest körts på sommaren, så den är jättebra undertill. Uppepå delvis omlackad och lite bättringar finns. Underbar kulör.

 • Skick helhet:

  En bil som är kul att ha som den är. Funkar fint och och bär spår att sitt brukande vilket gör att man kan fortsätta ha kul med den utan att vara alltför rädd om den, utseendemässigt alltså.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-04-09
Ursprungsbesiktning: 1975-04-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-07-07
Senast godkända besiktning: 2021-03-16
Besiktigad tom:- 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1303S var toppmodellen för Typ 1, Bubblans, utveckling och denna modell med stora framrutan byggdes bara i Tyskland och bara fram till 1975 (sista tyskbyggda Bubblan). Sedan sparande man karosser som Karman byggde om till cabrioleter under fyra år till, främst för USA-markanden där de såldes till 1979.
1975 fick VW sluta bygga 1303, då Golfen som kommit året innan blev en försäljningssucce. Man behövde Bubblans produktionskapacitet för att bygga Golfar, så det blev tvärstopp sommaren 1975 för 1303. Det sista modell-året blev dock det bästa, med ny krängningshämmare och bättre stötdämpare och framför allt ny styrning, med kuggstång, samma som på Golfen. Allt detta har gjort att kräsna Bubbla kännare bara vill köpa och köra 1975 års modell. Med dessa förbättringar är dessa bilar från 1975 också mer lämpliga att trimma, då de godkänns för 75 hkr (mot standard 50hk) utan modifikationer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG