Visa alla bilder
Visa film

Porsche Diesel Allgaier AP17 Traktor — 1952

Allgaier AP17 är en riktig raritet ibland Porschekonstruerade traktorer. Här ett svensksålt exemplar i toppskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Snyggt renoverad skönhet som funkar perfekt. Nya däck, ny belysning, genomgången och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 333SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13440
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Snyggt renoverad skönhet som funkar perfekt. Nya däck, ny belysning, genomgången och körklar."

Beskrivning

Denna traktor har alltid gått i Norrbotten och hade samma ägare från 1952 till 1981, då den såldes till en privatperson i Boden som år 2000 överlät den till Holgers traktormuseum i Över-Kalix. Här stod tarktorn i orlrt originalskick i nästan 20 år och startades varje vår, innan den hamnade hos traktorexperter i Olofström, som i vinter servat upp den och återställt den till sitt ursprungliga skick. Ett tacksamt arbete då den var lite körd och alltid befunnit sig i torrt klimat.

Det som nyligen är bytt är framdäcken,strålkastare, tändningslås och nytt tidsenligt Allgaiermärke i fronten. Professionellt lackad i orginalkulören, både vad gäller kaross och hjul. Eftersom den orangefärgade Allgaier AP17 blev röd AP17,(med annan huv) året efter, så är denna modell med
sitt knubbiga utseende en raritet idag, som väcker uppmärksamhet på var traktorträff.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1952-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  BYU827 
 • Chassinummer
  16560 
 • Kw / hk
  14 / 18 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kontrollerad och servad innan den lackering.

 • Skick exteriör:

  Allt funkar perfekt och ser bra ut.

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick vill vi påstå, och mycket lättkörd med sin pigga motor, bra växellåda och Porsches speciella hydrauliska koppling.

Fakta om modellen

Allgaier traktorer med "Porsche-system" tillverkades i Tyskland från krigsslutet fram till 1955 på licens från Porsche Diesel. Denna modell, AP 17 fick konkurrenterna att häpna, när den kom 1951, kompakt och modern, med låg vikt (chassie i aluminium), luftkyld tvåcylindrig motor och oljehydraulisk koppling till ett fördelaktigt pris. Hela produktionskapaciteten såldes slut fösta månaderna. Modellen byggdes i 5500 exemplar fram till och med 1952, då den ändrades till AP17 till Porsche-röd lackering och fick en annan design på motorhuv och namnet Porsche Diesel AP17 på sidorna (17 står för hästkrafter).
Eftersom den röda modellen byggdes i mer än 50.000 exemplar är denna tidiga i orange kulör ett mycket intressant samlarobjekt, särskilt i Tyskland, där de oranga är ovanliga nuförtiden och sticker ut bland alla röda Porsche traktorer. Tillfälle för samlare att köpa ett riktigt fint exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG