Visa alla bilder
Visa film

Honda CB 750 Sandcast 4-cyl — 1970

Eftertraktad och ovanlig Honda deras första 750 med sandgjutet motorblock, sandcast.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ovanlig och tidig Honda 750 som är i ett bra bruksskick med de flesta originaldelar i behåll. Är besiktigad för alltid och fungerar utmärkt att köra med i detta skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13813
EVERÖD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Ovanlig och tidig Honda 750 som är i ett bra bruksskick med de flesta originaldelar i behåll. Är besiktigad för alltid och fungerar utmärkt att köra med i detta skick."

Beskrivning

Denna 750 är nysåld i Tyskland, men importerad till Sverige som nästan ny i december 1969 och fick årsmodell 1970. Blev tilldelad registreringsnummer i december och påställd i april.
Alla svensksålda Sandcast är 1969:or, så denna har flugit under radarn.
Enligt Sandcastexperten Fojje så benämner han de olika cyklarna med sista siffrorna i ramnummer o motornummer, så denna kallas 5127 E5017. Finns åtminstone ytterligare 3 kända tysksålda Sandcast i Sverige.
Nuvarande ägare köpte mc:n i vintras och har servat upp och besiktigat den så den är körklar för denna säsong.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-04-17 
 • Avläst mätarställning
  89630 km 
 • Regnr
  FEP813 
 • Chassinummer
  1005127 
 • Kw / hk
  50 / 67 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och är servad nyligen. Finns ett litet oljeläckage vänster sida vid framdrevet.

 • Skick exteriör:

  Bra patinerad förmodad originallack med någon buckla i tanken och några sprickor i sidokåporna. Bra krom och nyare ljuddämpare med originalutseende, lite rostangrepp finns på ena ljuddämparen. Omklädd sadel.

 • Skick helhet:

  Går bra och är servad nyligen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2003-10-02
Ursprungsbesiktning: 1969-12-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-04-17
Senast godkända besiktning: 2021-06-04
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Honda presenterade den första "superbiken" 1968. Namnet var Honda CB 750, och den är en milstolpe i motorcykelhistorien.
Motorcykeln CB750 Four väckte en enorm uppmärksamhet när den visades första gången 1968 på Tokyo Show. 67 hästkrafter och elstart tog mer eller mindre död på den engelska motorcykelindustrin.

Det som är Sandcast är framförallt några motordetaljer och då främst motorblocket (det finns också några få karosseridetaljer som är Sandcast). Sandcast betyder sandgjuten och var den metod som användes för att skapa de första motorblocken eftersom det är en billig
tillverkningsmodell för små modellserier. När Honda efter några månader upptäckte att CB750 var en stor succé, övergick man till pressgjutning (Diecast) som är billigare för större serier och också har en överlägsen gjutprecision. Den sista sandgjutna motorn fick
tillverkningsnummer CB750 E-1007414 och tillverkades i slutet av år 1969. De sista siffrorna anger att det totalt tillverkades 7414 sandgjutna motorblock. Därefter är alla cb750-motorer pressgjutna (DieCast).

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Everöd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG