Visa alla bilder

Volvo PV 444 L B16 — 1957

50-tals PV som har karossrenoverats. Det återstår nu i princip bara lackering och montering.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Plåtrenoverad bil som ska lackeras och monteras, vad vi kan se så är bilen komplett. Har original grill, lampor fram och bak vilka var unika för detta modellår. Behöver även en mekanisk översyn då bilen inte körts på många år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15691
SJÖBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444 L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Plåtrenoverad bil som ska lackeras och monteras, vad vi kan se så är bilen komplett. Har original grill, lampor fram och bak vilka var unika för detta modellår. Behöver även en mekanisk översyn då bilen inte körts på många år."

Beskrivning

Bil Bengtsson är ett framgångsrikt företag som funnits i mer än 90 år. De har genom åren samlat en del bilar som varit värda att spara för framtiden. Då man nu gör en genomgång av samlingen som behöver minskas på grund av utrymmesskäl så säljes ett antal intressanta fordon. De flesta har stått en längre tid och behöver uppstartsservice samt översyn av bromsar.

Denna PV kom till samlingen 1979 och en renovering påbörjades, bland annat köptes 4 nya plåtskärmar. Projektet avstannade och har nu stått orörd i flera år. Säljes nu med förhoppning att någon entusiast färdigställer den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  60 100 Km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har inte körts på länge så en mekanisk genomgång behövs, motorn går runt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning medföljer men behöver en rekond. Förarsätets ryggstöd trasigt.

 • Skick exteriör:

  Bilen ska slipas ner och lackas. Därefter återstår montering av medföljande originaldelar.

 • Skick helhet:

  Lägg lite jobb på detta objekt och du har en härlig entusiastbil för lång tid framåt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1979-08-31
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 1979-03-08
Besiktigad tom: 1980-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

PV 444 ses som den svenska folkbilen. Modellen presenterades redan 1944 men produktionen av PV 444 A startade på allvar 1947. Designen var inspirerad av USA-bilar från samma period, främst Pontiac och konstruktionen stod Helmer Petterson (pappa till seglaren och designern Pelle P) och Erik Jern för.

PV 444 L från 1957 som denna bil är är sista årsmodellen av 444:an. Ny B16-motor, modifierad bakaxel med reaktionsstag; elektriska vindrutetorkare; ny kylargrill med stort V-märke i mitten; sidoblinkers ersätts av små runda blinkers fram; nya bakljus med integrerade blinkers och stoppljus på skärmarna, av folkhumorn döpta till "jungfrubröst"; säkerhetsbälten erbjuds som extrautrustning. Produktionen uppgick till 64 087 st L/LS (Special). I augusti kom den 1958 moderniserade PV 544, som tillverkades fram till introduktionen av moderna 140-serien i mitten av 1960-talet. Den absolut sista PV (544 G Sport) rullade av tillverkningsbandet vid Volvos anläggning i Lundby den 20 oktober 1965, klockan 15.00 och hade chassinummer 440 000. Sista bilen transporterades direkt till Volvo Museum.

Det som är extra kul med 57:an är att det är så rolig blandning av gamla och nya detaljer. Nu riktig Volvomotor och sista året med delad framruta, men nya grillen som blev standard på 544 och gamla instrumentbrädan. Blinkers fram placerad inåt och ett stort guldfärgat V (i mässing) i grillen på bakluckan fanns bara detta är. Anledningen till att guld V:et bara fanns ett år var att man på en viktiga USA marknaden ansåg att detta var alltför likt det V som Chevrolet hade på sina bilar för att symbolisera V8-motorer, Volvo gjorde varumärkesintrång ansåg Chevrolet och Volvo fick plocka bort denna detalj.

Allt detta gör "PV 57:a" till den mest speciella PV-modellen anser många Volvosamlare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: SJÖBO

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG