Visa alla bilder
Visa film

Volvo 245 B23 — 1984

Sanslös överlevare i ett otroligt originalskick, endast 6337 mil sedan den rullade ut från Volvo återförsäljaren Davidssons i december 1983.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En extremt fin 245:a i originalskick med känd historik. Bilen har efter en lång tids stillastående nu startats upp och fått en 6000 milaservice med kamremsbyte samt besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
185 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15724
ALVESTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En extremt fin 245:a i originalskick med känd historik. Bilen har efter en lång tids stillastående nu startats upp och fått en 6000 milaservice med kamremsbyte samt besiktning."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en privatperson i December 1982, han körde den till 1986 då den byttes i på Davidssons i Alvesta. Den hade då rullat ca 4000 mil.

Därifrån köptes bilen av en man i Alvesta, han körde sparsamt med den fram till 1989 då han avled. Volvon servades 1989-10-31 vid 63 289 km och ställdes sedan undan i varmgarage. 1992 fördes bilen över på änkan men då hon inte hade körkort så användes den inte utan bara startades upp då och då. När hon avled 2021 så tog sonen över ägandet och fortfarande stod bilen kvar i garaget.

Nuvarande ägare som hela tiden bott granne med familjen köpte bilen 2022. Han har nu gjort ytterligare en 6000 milaservice samt gått igenom bromsar och besiktigat den så nu är den körklar. Då garaget är fullt och platsen behövs för andra objekt så väljer han att sälja vidare till någon annan Volvo entusiast.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1983-12-12 
 • Avläst mätarställning
  63 370 Km 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går fint utan anmärkning. En 6000 milaservice med kamremsbyte och bromsrenovering är utförd innan besiktning.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i absolut toppskick, rent och väldoftande. Liten spricka finns i förarsidans dörrkonsoll.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett otroligt fin skick, finns en liten skada på höger framskärm samt ett par knappt synliga bättringar på förardörren. Framrutan har ett stenskott på högersidan. Fälgar och övrig exteriör utan anmärkning.

  Däcken är förmodligen original och man känner lite "stå platta" vid körning.

 • Skick helhet:

  En makalöst fin Volvo som kommer att skänka stor glädje till en ny entusiastisk ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-21
Ursprungsbesiktning: 1983-12-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-12-12
Senast godkända besiktning: 2022-07-18
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Volvo 245 byggdes i mer än 1 miljon exemplar från 1974 till 1993. Största delen av produktionen gick på export, främst till USA. Idag finns cirka 25.000 bilar kvar i Sverige. De flesta har slitits ut och många äldre har rostat bort. De sista årsmodellerna hade bättre rostskydd och nederdelar av karossen i galvaniserad plåt, vilket gör att dessa klarat sig bättre. Bilarna slutade tillverkas mars 1993 och mellan 1991-1993 gjordes en mängd förbättringar, som limmad bakruta, bättre isolering och gummilister, finare mattor med mera. Tanken var att bilen skulle fortsätta tillverkas några år till, för den var populär och sålde bra, men Volvo 850, som kom hösten 1991 blev också en framgång, och Volvo behövde sin produktionskapacitet för denna modell varför 240:n fick upphöra våren 1993. 10 år senare, år 2003, var 240:n fortfarande den näst vanligaste bilmodellen på våra vägar i Sverige, men sedan har dessa bilar försvunnit i rakt takt. Passa på nu, en fin, röd 245 är inte vanlig längre.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alvesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG