Visa alla bilder
Visa film

Triumph 1800 — 1948

Vacker svensksåld engelsman vars specifika modell nådde berömmelse efter en TV-serie om en polis på ön Jersey.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevligt och fint exemplar av en karaktäristisk modell som har ett lite ovanligare kändisskap på meritlistan."

Budgivningen startar den 23/3
OBJEKTNR
LAGERORT
15550
ULLARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
240 - 260 000 SEK
Ej uppnått
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevligt och fint exemplar av en karaktäristisk modell som har ett lite ovanligare kändisskap på meritlistan."

Beskrivning

Den registrerades i Sverige i maj 1950, förmodligen som ny även om årsmodellen anges till 1948. Modellen konstruerades mot slutet av WWII av Standard Motor Company som hade köpt Triumph 1944 och ville utmana just Jaguar med något sportigt då företagen samarbetade maskinellt med motorer före kriget. Det här exemplaret har förstås renoverats vid någon tidpunkt och har tillbringat lång tid i Göteborgsområdet innan den nuvarande ägaren köpte bilen 2006.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1948/1948 
 • Första registreringsdatum
  1950-05-11 
 • Avläst mätarställning
  9 6874 km 
 • Regnr
  GKF 315 
 • Chassinummer
  TRD1833 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn kan vara lite svårflirtad när det är kallt ute, men när den har fått upp värmen känns allt smidigt och fint ihop med lådan som manövreras med en rattväxelspak. Bromsarna tar jämnt och chassirörelserna känns bra.

 • Skick interiör:

  Fin inredning i ljusbrunt skinn och fräscha mattor. Samma skinn hittar vi också på de små sittdynorna i bakluckan. Instrumenten och ratten ser ut vara i originalskick med patina och en liten spricka i rattkransen.

 • Skick exteriör:

  Mörkgrön lack i ett presentabelt och fint skick med några märken och minnen från ett normalt entusiastiskt brukande. Fin sufflett med några små slitagehål och ett för modellen signifikant dickey seat (svärmorslucka) med en extra vindruta som förhöjde komforten avsevärt ombord för passagerarna som satt på de små sätena i bakluckan. Dessa säten kan också smart och smidigt vikas undan för en mer vanlig bagagehantering i utrymmet.

 • Skick helhet:

  Rolig med sin ovanliga svärmorslucka, festligt användbar vid till exempel brudparstransport och lite bulligt sportig i ett fint och representativt skick. En Triumph med en ödmjuk attityd och en stolt karaktär.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-16
Ursprungsbesiktning: 1950-05-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1950-05-11
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Mellan 1981 och 1991 sändes en TV-serie om polisdetektiven Jim Bergerac som en nykter alkoholist och ett stenhårt proffs som går sin egen väg. Bergeracs arbetsfält är en solig semesterö, Jersey, och ett skatteparadis för miljonärer, med en fläkt av England och lite fransk krydda. Där det finns pengar finns det också brott, och Bergeracs utredningar för honom till strandcaféer, herrgårdar belägna på höga klippor och avsides belägna vikar. Jim Bergerac blev känd för att åka omkring i en vinröd Triumph 1800 Roadster av 1947 års modell. Den ovanliga bilen blev ett av seriens mest kända signum. Källa: Wikipedia

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ullared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG