Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 200/8 W115 — 1972

Ett fint "barnfind" med en ägare och få mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig vagn i ett välskött och väldokumenterat skick, i stora delar original."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15699
RIMBO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig vagn i ett välskött och väldokumenterat skick, i stora delar original."

Beskrivning

En ägare sedan ny, den 1 februari 1972, kvitto från inköpsdagen kvar. Alltid förvarad i samma garage. Ägaren slutade köra år 2007, idag är han 100 år. Förra året togs bilen ut ur garaget, i stora delar original och orörd. Nu 2023 har varsam igångsättning och service genomförts med byte av bromsok, tömning av tank, nya stift, nytt bränslefilter, olja och filter, nya däck etc. Urtagen inredning med nytt tyg på stolar och baksäte, i övrigt i original. Original Blaupunkt Radio.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-02-01 
 • Avläst mätarställning
  96 020 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/Vinyl 
 • Färg
  Benvit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, fin gång och stabil vid körning. Testades inte vid långkörning men allt verkar tillförlitligt och välfungerande.

  Det finns mindre jäsningar här och var, underrede förefaller vara i ett bra skick, utan synbara rostangrepp. Besiktning under - ej genomförd på lyft.

 • Skick interiör:

  Inredning i originalskick förutom tygpartier, som är utbytta. Fina säten med bra stuns, fina dörrsidor och innertak samt fungerande Blaupunkt. Fina mattor med visst slitage på förarsidan.

 • Skick exteriör:

  Enligt uppgift orörd och i originalskick men framskärmar förefaller bytta med nyare lackering på dem och huv. I övrigt finns det milt slitage och patina efter 50 år. Glas och krom i fint skick, nya däck.

  Såväl motorrum som bagage, i välskött fint skick för sin ålder.

 • Skick helhet:

  En klassiker med känd historik och endast en ägare i stora delar i originalskick, gör den här vagnen motorhistoriskt intressant. En trevlig vagn i fint bruksskick med viss patina - att bruka som så eller förädla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2007-09-28
Ursprungsbesiktning: 1972-02-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-02-01
Senast godkända besiktning: 2007-09-04
Besiktigad tom: 2009-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mercedes modell W115 presenterades i skarven av 1967/68 som årsmodell 1968 och tillverkades tom 1976. Efter den lite större tidigare modellen, fick den nya något mindre vagnen snabbt tilltalsnamnet Kompakt. Samtidigt var faktiskt innerutrymmen i nivå med tidigare modeller. Basmodellerna hade 200 och 200D motorer, den senare blev primärt en välkänd och omtyckt Taxi världen över. Sedan kunde man kliva upp ett steg till versionerna 220 och 220D.

Högre upp i rangordning tillkom sexorna 230, 250 och 280 under produktionsåren, de två senare med insprutningsalternativ. När de utrustades med sexor, fick de modellbeteckningen ändrad till W114.

Tillbaka till W115, i slutet av eran erbjöd man en större dieselmotor 240D dessutom toppade man det ytterligare med en fem-cylindrig Diesel 240D 3.0, from juli 1974.

Under åren gjordes kontinuerligt förbättringar. En större uppgradering skedde till årsmodell 1974, ibland kallad Serie 2. Då fick bilarna en ny front, nya bakljus och större backspeglar samt att ventilationsrutorna försvann. Ett maner som fanns i nya S-klassen och den kommande efterträdaren W123.

När Jan Ullén testade bilar i sin klassiska utgåva Biltest 1972 kvalade självklart Mercedesen W115 in Statuskategorin och vann. Mercedes ansågs ge en sällsynt kombination av rejäla fördelar utan att vara speciellt lysande i något avseende. Fast räknar man poäng för genuina fördelar som vägsäkerhet, utrymmen och komfort hamnar bilen på en poängsumma som ligger över någon annan bils.

Det kan väl sammanfattas i, en jäkligt bra bil, helt enkelt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rimbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan tidigast ske 6 april eller senare om överenskommelse möts.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG