Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJS V12 cabriolet — 1990

Nittiotalscabriolet i bruksvärdigt skick, här ett exemplar med den sista stora V12:an av klassiskt snitt från varumärket.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rejäl Jaguar med mycket maskin och jänkarhistorik som med lite omsorg kan brukas som den är."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
146 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15756
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJS V12 cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rejäl Jaguar med mycket maskin och jänkarhistorik som med lite omsorg kan brukas som den är."

Beskrivning

Den kom från Missouri, USA till Vaggeryd, Sweden för ett par år sedan. Den nuvarande ägaren har inte kört bilen i stort sett mer än till besiktningen. Rikligt med dokumentation, verkstadslitteratur och service- och reparationshistorik. 1990 var sista årsmodellen innan den sísta versionen och faceliften introducerades.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  63 725 miles 
 • Kw / hk
  204 / 281 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vid dokumentationstillfället kunde inte bilen startas, men nu är det gott liv i V12:an igen. Det var ett enkelt fel, en ärgad anslutning som nu är åtgärdad.

 • Skick interiör:

  Skinnet på stolarna är torrt och sprucket under skydden som sitter på nu. Enligt ägaren sitter de på hårt och rekommendationen är att man bara tar av dem om stolarna ska renoveras.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad med några små skador och ett litet klarlacksläpp på motorhuven. I övrigt bra och under trösklarna ser det oskadat ut. Suffletten är hel och snygg på utsidan, några fuktfläckar och slitage på insidan.

 • Skick helhet:

  Stor, stark och motormässigt intressant Jaguar-representant paketerad i ett använt men ändå presentabelt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-11-25 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2021-11-25 (regbes)
Datum i trafik första gången:(900101)
Senast godkända besiktning: 2022-03-04
Besiktigad tom: 2024-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Jaguar XJ-S (senare XJS utan bindestreck) tillverkades från 1975 till 1996 som coupé och cabriolet i tre serier/versioner genom åren och totalt blev det 115 413 XJS under drygt 20 år.

Den sista versionen, series 3 från 1991 till 1996, tillverkades delvis efter att Ford hade tagit över Jaguar, och det är nog många som håller med om att Ford-perioden inte var den mest lyckade för varumärket ur ett märkesentusiastiskt perspektiv. Men, förmodligen lyckat ur ett överlevnadsperspektiv.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG