Visa alla bilder
Visa film

Jaguar E-Type S3 V12 5,3 — 1973

Sen E-Type av näst sista årsmodellen med den på sin tid nya V12:an och dessutom med en eftertraktad och lite ovanligare manuell låda.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kör den som den är, åtgärda det förmodligen triviala transmissionsklonket och njut av V12:ans ljud och kraft."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
640 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15757
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kör den som den är, åtgärda det förmodligen triviala transmissionsklonket och njut av V12:ans ljud och kraft."

Beskrivning

Den importerades från Kanada av den nuvarande ägaren för fyra år sedan och registrerades i april 2020. Bilen har inte rullat många mil i sitt nya hemland och den nuvarande ägaren ska tunna ut sitt bestånd av Jaguar. Den behöver enligt registret besiktigas i vår och som varande 1973 års modell blir den då också besiktningbefriad. I registret står den som en XKE, det var så E-Type officiellt hette i USA och Kanada för att plocka upp arvet från de tidigare XK120-, 140- och 150-modellerna.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  58 676 miles 
 • Kw / hk
  180 / 245 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skön sång och känsla i V12:an, man riktigt känner hur alla cylindrar törstar efter mat. Den manuella lådan har rätt kuggkänsla, men ett klonk från kardanen, kanske från upphängningen av densamma eller växellådan, kan höras ibland.

 • Skick interiör:

  Skinninredning i sig skulle må bra av en behandling, men med normalt slitage för ålder och körsträcka. Bra mattor och en allmänt klassisk brittisk interiör med en lika klassisk eftermarknads-träratt.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i sin originalkulör, Turqouise. Färgskiftningar på en dörr och någon apelsinfläck. Rolig färg och finishen inbjuder till användarvänlighet. Original kromade plåtfälgar med bra Dunlop däck. Just det varumärket var OE (Original Equipment) back in the day. Hel och bra sufflett i enkel vinyl.

 • Skick helhet:

  Trevlig och sen E-Type i ett användarvänligt skick med den lite ovanligare kombinationen V12 och manuell låda. Och dessutom ett exemplar med ett roligt och inte så diskret yttre i sin turkosa uppenbarelse.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-04-09 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-04-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: (730101)
Senast godkända besiktning: 2020-04-14
Besiktigad tom: 2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Jaguar E-Type V12 series 3 var den sista versionen av den nu legendariska modellen och tillverkades mellan 1971 och 1975. Det var också den mest kraftfulla versionen av E-Type med den nya V12:an på 5,3 liter och 272 hästar tillsammans med ett gäng andra tekniska förbättringar som gjorde den både exklusiv och eftertraktad i sitt segment. V12-motorn var för sin tid en förhållandevis avancerad och sofistikerad maskin som hade utvecklats av Jaguar under flera år. Den var ursprungligen planerad för en annan modell som aldrig blev av, och fabriken insåg potentialen i den motorn för E-Type. Resultatet blev en bil som var ännu hårdare än tidigare, men fortfarande med samma vackra designuttryck.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG