Visa alla bilder
Visa film

Hillman Minx — 1961

Svensksåld och sällsynt Minxcabriolet med låga mil, känd historik och förknippad med en av Göteborgs mest legendariska restauranter. Tre ägare sedan ny

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig modell i synnerligen trevligt och välbevarat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
30 MAR 14:40
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15723
LIDKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 72 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
14315
25 MAR 13:07
71 000 SEK
19249
25 MAR 09:53
70 000 SEK
17601
24 MAR 11:01
65 000 SEK
23156
24 MAR 10:19
60 000 SEK
10459
24 MAR 08:19
53 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig modell i synnerligen trevligt och välbevarat skick."

Beskrivning

Hösten 1961 stod den här som skyltexemplar hos Autohill Ljungholm & co på Första Långgatan i Göteborg. Där fick fröken Solvig Magnusson syn på den och gjorde affär. Den kostade 13580 kronor med utrustning som inkluderade värme, säkerhetsselar, stöldskydd med mera. I inbyte lämnades en Austin A50. Leverans avtalades att den skulle ske i maj månad 1962.

Solvig Magnusson var något av en legendar i Göteborgs restaurangvärld. Hon hade börjat på Kometen 1938 och vid tiden när Hillmanen inköptes drev hon hela verksamheten. På Kometen blev hon kvar i hela 70 år! Bilen lämnades över i bröllopsgåva till systerdotterdotter Madeleine 1997 och något tiotal år senare tog hon även över Kometen efter gammelmoster Solvig. Bilen såldes vidare nuvarande ägare 2012 - en Hillmanentusiast som förutom en motorrenovering inte behövt göra mycket vid den välbevarade bilen som idag rullat bara 5000 mil. Av den här generationen Minx cabriolet finns blott två bilar i registret idag.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  50 179 km  
 • Regnr
  AFN533 
 • Chassinummer
  B1047459HLCX 
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Start lätt och går mycket fint. Motor helrenoverad för drygt 10 år sedan, all dokumentation finns runt det. Sedan dess har bilen körts c:a 1000 mil. I samband med det byttes växellåda ut mot en försedd med overdrive. Originallåda kommer med i köpet. Dragkrok har eftermonterats. Allt fungerar och suffletten är av 'three position drophead' typ.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel i utmärkt skick. Har större delen av sin tid haft en överdragsklädsel. Ratt, instrument golvmattor i mycket fint skick med ringa spår av slitage. Vid baksätet sitter en ratt på varje sida för att lossa sufflettställningen, den ena har en gång i tiden ersatts av en vev.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin och har blivit delvis omlackerad en gång i tiden. Undersida och chassi rejält tectylad från början. Några små rostblåsor har uppstått vid skärmkanters nederdel men inget mer finns utöver det. Fin och solid i bagage, motorrum och innerskärmar. Krom, grill, lister och navkapslar exceptionellt fint och välhållet. Sufflettskydd original i gott skick och sufflett mycket fin. Dock sällan uppfälld och kan behöva lite motion för att bli slät och tät igen.

 • Skick helhet:

  Mycket välbevarad lågmilare med full dokumentation och trevlig bakgrundshistoria

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2003-07-11
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (regbes) (Ombes:20131107)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-05-25
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Minx var en riktig långkörare för brittiska Hillman. Mellan 1931 och 1970 tillverkades en lång rad generationer, vissa även som Humber, Singer och Sunbeam.

1956 presenterades första generationen med den här karossen och redan två år senare var man framme vid Series III med 1500-motor och nytt kylargaller. 1963 kom den ordentligt uppdaterade Series V med ny grill, flackare rutor och mindre 13-tumshjul med skivbromsar fram.

Karossen ritades ursprungligen av den världsberömda designern Raymond Loewy.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG