Visa alla bilder
Visa film

BMW 2000 2,0 — 1969

En Neueklasse i ett trevligt och fint originalutförande med attraktiv extrautrustning.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välbevarad bil ägd av en kunnig ägare. Körs frekvent under sommaren. Inget behöver åtgärdas eftersom bilen fungerar bra och är i fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
30 MAR 14:30
20 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14815
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 21 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
20116
23 MAR 11:41
20 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välbevarad bil ägd av en kunnig ägare. Körs frekvent under sommaren. Inget behöver åtgärdas eftersom bilen fungerar bra och är i fint skick."

Beskrivning

Levererad ny till sin första ägare i Sverige i juni 1969. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2010 och har tidigare haft ett flertal av samma modell. Den blev förmodligen tidigt omhändertagen som en samlarbil och är välbevarad. Dokumentationen innehåller några äldre besiktningsprotokoll och den realistiska körsträckan enligt vår bedömning drygt 15 000 mil men skulle även kunna gått ett varv till. Ett fungerande fabriksmonterat soltak är en fin och trevlig detalj på bilen. Besiktigad UA i maj förra året och är därmed besiktninsgbefriad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-06-10 
 • Avläst mätarställning
  53 710 km 
 • Regnr
  AFN059 
 • Chassinummer
  1963066 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har den förhållandevis, och på den tiden, lite sportigare tvålitersmaskinen som gör att bilen kan hänga med i dagens trafikrytm utan större problem. Allt mekaniskt känns bra med en pigg motor, nyinstallerad, nyare växellåda. Den tidigare hade problem med synkroniseringen. Nytt avgassystem är även monterat.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och komplett med undantag för en radio, takluckan är en trevlig och för modellen ovanlig utrustning. Tyget på stolarna är helt, men lite slitet och det finns ett litet hål på översidan av baksätets ryggstöd. Träpanelerna kan behöva en översyn och lack.

 • Skick exteriör:

  Hela bilen lackerades om 2014 i original kulören, med bra lyster. Bra däck, fälgar och navkapslar. Liten bula på takhörnet närs soltaket. Svår att se.

 • Skick helhet:

  En BMW av det här slaget och i det här fina skicket med erkänd kvalitet och välkänd körglädje, kan fungera som en rolig instegsbil i klassikervärlden,

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-08-21
Ursprungsbesiktning: 1969-06-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-06-10
Senast godkända besiktning: 2021-05-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

BMW 2000 var en av de mest populära modellerna från BMW:s historia. Det var en stor och kraftfull bil som kunde prestera höga hastigheter och hade en stilren design. Den hade också en komfortabel interiör och en avancerad fjädring som gjorde att den kunde hantera kurviga vägar med lätthet. Den var en av de första BMW-modellerna

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG