Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 170 Va W136 — 1952

Bilen har haft samma ägarfamilj sedan ny. Först brukats av far, fru och son och sedan varit en familjeklenod för finåkning. Orört välvårdat originalskick.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Första lyxiga efterkrigs-mercan i unikt fint orört samlarskick. Bra i alla detaljer. Behöver endast puts och service samt omklädning på förarstolen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
210 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13313
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170 Va?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Första lyxiga efterkrigs-mercan i unikt fint orört samlarskick. Bra i alla detaljer. Behöver endast puts och service samt omklädning på förarstolen."

Beskrivning

Bilen ägdes av överåklagare Mårten Stiernström i Göteborg men kördes mest av hans hustru Birgit Stiernström. Sonen Lars Stiernström ärvde bilen efter sina föräldrar. Den har därmed funnits i samma familjs ägo hela tiden fram tills nu.
Bilen användes av familjen under 1950 och 1960-talet, fram till familjen köpte en ny bil och denna ställdes undan i garaget under huset. Den plockades fram och servades och kördes med lite då och då under somrarna på 1970-talet. På 1980-talet ställdes bilen undan för att tas fram och servas upp igen 2006. Härefter var den fin-bil fram till 2014 då den blev stående igen i garaget, obrukad fram till nu.
Vi har låtit en bilverkstad hämta bilen inför försäljningen. Denna verkstad, Auto-Center Väst i Bohus arbetar nu med en teknisk genomgång och uppstart, så den startar och går igen. Bilen är ovanligt fin i kaross och inredning. Lack och klädsel är original, se bilder. Tekniskt sett uppger ägarna att det kan vara "matching numbers" på motor och växellåda. Detta har vi inte kunnat kontrollera. Med försäljningen följer en extra motor (mer bilder kommer).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  10388 
 • Kw / hk
  33 / 45 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går. Motor och växellåda fungerar fint. Bromsar tar ojämt. Behöver en service och nytt batteri då den inte körts på sex år

 • Skick interiör:

  Normalt välvårdat originalskick som bör bevaras. endast förarstolens klädsel bör lagas, då det är hål i tyget, se bilder

 • Skick exteriör:

  Bilen är i originalutförande. Småskador och repor finns men inga allvarliga och endast mindre ytrost. Sämre lagad parkeringsskada syns på vänster bakskärm. Trots detta ovanligt hel och fin bil

 • Skick helhet:

  Bilen är i stort sett i det skick den var när man slutade att köra den för dagligt bruk (i början av 1970-talet. Lack, inredning och alla detaljer är original. Den har alltid stått förvarad inomhus i varmgarage.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-07-28
Ursprungsbesiktning: 2006-07-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-07-28
Senast godkända besiktning: 2012-07-27
Besiktigad tom: - 2014-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Daimler Benz fabriksanläggningar runt Stuttgart utgjorde en mycket viktig del av den tyska krigsindustrin. Därför bombades dessa sönder och samman i krigets slutskede. Trots förödelsen kunde tillverkningen åter starta i maj 1946, då med nyttofordon som lätta lastbilar och ambulanser på W136-chassit, under sträng kontroll av ockupationsmakten. I juli 1947 återupptogs tillverkningen av personbilar, nu enbart med fyrdörrars sedankaross.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG