Visa alla bilder

Mazda MX-5 1.6 — 1993

En modern sportbilsikon enligt gammal engelsk tradition tillverkad i Japan.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mätarställning idag 86511 miles, vilket motsvarar ca 13 900 mil. Detta exemplar är bl.a. utrustad med elhissar, kuggstångsstyrning, femväxlad manuell växellåda, ställbar ratt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13322
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mazda MX-5?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mätarställning idag 86511 miles, vilket motsvarar ca 13 900 mil. Detta exemplar är bl.a. utrustad med elhissar, kuggstångsstyrning, femväxlad manuell växellåda, ställbar ratt."

Beskrivning

Gradskivor i bakre hjulupphängningen visar att konstruktören hade andra tankar än bara finkörning på strandpromenaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  2005-06-16 
 • Avläst mätarställning
  86511 miles 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Inga missljud. Bra däck. Nyservad.

 • Skick interiör:

  Mycket gott skick.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i plåten. Ingen rost men några mindre lackskador. Sufflett i bra skick.

 • Skick helhet:

  En besiktigad och körklar MX 5 i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-08-21
Ursprungsbesiktning: 2005-06-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-06-16
Senast godkända besiktning: 2020-07-02
Besiktigad tom: - 2021-09-30
Årsskatt: 1557 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Det sägs att en av konstruktörerna av Mazda MX5 (Miata) hade en Lotus Elan hemma i sitt eget garage. Han kände att en modern version av den skulle vara en god idé. Det var det också. Det blev en succé. En lätt bil utan en massa tung utrustning men med ett bra chassie och varvvillig motor till ett överkomligt pris är en framgång redan på ritningsbordet eller om det var i cadcam-programmet i datorn.

Nypris i Sverige 1992 var 155 800 kr.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG