Visa alla bilder

Fiat Nuova 500 — 1959

Härlig svensksåld 500, proffsrenoverad till toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En proffsig renovering som har hållt sig mycket fin trots att det är ca 25 år sedan den blev klar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
152 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13276
NÄTTRABY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat Nuova 500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En proffsig renovering som har hållt sig mycket fin trots att det är ca 25 år sedan den blev klar."

Beskrivning

Denna bil köptes av nuvarande ägare 1983, för att renoveras. Tillsammans med en god vän som var bilmekaniker plockades bilen ner och den rost som fanns svetsades. När allt förarbete var klart lackades den och monterades ihop, inredning kläddes om och motorn renoverades.
Bilen blev färdig och registrerades 1996 och har sedan använts för sommarturer till träffar och utställningar.
Efter ett tag kom han över en motor med lite mer effekt som han monterade och som sitter i nu, men den renoverade originalmotorn följer med.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-02-04 
 • Avläst mätarställning
  11230 km 
 • Kw / hk
  13 / 18 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, fungerar som den ska. Lite vassare motor än standard sitter i och renoverad originalmotor medföljer.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i fint skick

 • Skick exteriör:

  Äldre proffslack med få bruksspår, fint krom.

 • Skick helhet:

  En trevlig liten italienare i mycket fint skick, körklar och besiktigad för alltid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-05-23
Ursprungsbesiktning: 1959-02-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-02-04
Senast godkända besiktning: 2018-04-09
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Nuova 500 introducerades i juli 1957. Den var avsedd att konkurrera med de mikrobilar som var populära i Europa under 1950-talet. Den tekniska uppbyggnaden följde den större 600-modellen, med svansmotor, självbärande kaross med självmordsdörrar och individuell hjulupphängning runt om, men mekaniken var enklare, med luftkyld tvåcylindrig motor på 13 hk och osynkroniserad växellåda.

Bilen sålde sämre än förväntat och redan till höstens bilsalong i Turin uppdaterades 500:n. Den ursprungliga versionen kallades nu 500 Economica och såldes till ett reducerat pris. Sedan tillkom 500 Normale med bättre utrustning, som öppningsbara fönster i dörrarna och ett riktigt baksäte. Bägge modellerna fick en starkare motor på 15 hk. 1958 kom 500 Sport, med en något större och starkare motor.

1960 kom den uppdaterade 500 D, med den större motorn från Sport-versionen.

I juni 1965 kom 500 F, med framhängda dörrar. 1968 kompletterades programmet med den 500 L, eller Lusso, med modifierad interiör med ny instrumentbräda och större stötfångare.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG