Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1300 — 1971

Mycket trevlig Bubbla i fint originalskick med få ägare och låga mil. Diskret och återhållsam vagn men i en tidstypisk frisk kulör.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En härlig vagn från skarven av 60/70-tal. Tradition och förnuft från det tidigare årtiondet, i kombination med bättre säkerhet och modernare teknik från det senare. Med tidstypiska attribut och härlig färgkombination, är det här en vagn att trivas i och med. Det välbevarade originalskicket blir dessutom, pricken över i:et."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16766
SÖDERTÄLJE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En härlig vagn från skarven av 60/70-tal. Tradition och förnuft från det tidigare årtiondet, i kombination med bättre säkerhet och modernare teknik från det senare. Med tidstypiska attribut och härlig färgkombination, är det här en vagn att trivas i och med. Det välbevarade originalskicket blir dessutom, pricken över i:et."

Beskrivning

En norrlandsbil med få ägare och låga 6.197 mil. Bilen ingick i samlingarna vid Sparreholms Bilmuseum from 2006. Senaste ägare, som arbetade med samlingarna, fick köpa bilen 2017. Han blev då den fjärde ägaren. Den förefaller ha levet ett lugnt liv med två äldre ägare uppe i Norr. Efter att den hamnade i Sörmland har den inte rullat många mil. Helt i originalutförande med enklare tillbehör som skyddsmattor i gummi samt en Eberspächer. Batteriavskiljare monterad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-07-19 
 • Avläst mätarställning
  61966 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg- och vinylklädsel med gummimattor 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har ju stått still en del men startar snällt och går fint. Nyare batteri. Har precis fått bensinpumpen renoverad, torra membran efter längre stillastående. Provkörningen var trivsam och bilen rullade snällt fram på känt VW manér, man blev glad där bakom ratten. Allt förefaller fungera väl men som alltid när en bil körts sparsamt, bör en översyn göras. Ej kontrollerad på lyft men det som kunde ses såg bra ut.

 • Skick interiör:

  Inredningen känns nästan oanvänd, kvaliteten är påtaglig. Stolar och baksäte med fint tyg och bra stuns. Fina dörr- och karossidor, innertaket likaså. Förvaringsutrymmet i bak är i ett härligt skick. Något rynkig kring bakrutan och lite fuktgenomslag vid bakrutans nedre hörn. Fina gummimattor, så även skyddsmattorna. Instrumentering, ratt och reglage i fint skick. Allt förefaller fungera. Plastdraget till bensinluckan har gått av, på ena sidan i öglan, inga problem att öppna.

 • Skick exteriör:

  Fin och blankpolerad lackering, som troligen är original. Det finns bruksmärken såsom någon liten bula, stenskott och skav. Glas, blankt och gummi är även det i fint skick, Fälgarna är i gott skick med lite skav samt äldre Uniroyal däck. Motor- och bagageutrymmen i fint skick. Motorn är ren och snygg, vattenavrinningskåporna är intakta, ovanligt. Bra avgaspipor. Bagageutrymmet ser nästintill oanvänt ut. Ebersprächer som slår till men funktion osäker, bör kontrolleras.

  Skärmar med karosslister i fint skick, så även fotsteg med gummi och blankt.

 • Skick helhet:

  Då de flesta kvarvarande VW-modeller från tidigt 70-tal är den uppgraderade 1302 versionen, sticker den här vagnen ut. Betydligt färre sålda och därför få kvar. I det här skicket är den än mer ovanlig. Just de modeller som har ett ben kvar i den äldre traditionen men med vissa uppgraderingar, är många gånger väldigt trevliga entusiast- och samlarvagnar. Skick, färgkombination och utförande gör den här till en härlig klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-07-28
Ursprungsbesiktning: 1971-07-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-07-19
Senast godkända besiktning: 2017-10-24
Besiktigad tom: 2019-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Det finns spaltmil skrivna om historiken kring Bubblan, allt från projektets start under 30-talet, hur engelska soldater drog igång verksamheten efter andra världskriget och hur de första vagnarna letade sig till Sverige och Scania Vabis 1948. Så vi hoppar raskt vidare till tidigt 70-tal. De senare modellerna av VW Typ 1 blev allt motorstarkare, fick större bagageutrymme och tidstypiska inredningsdetaljer, för ökad säkerhet, såsom inbyggda nackstöd. Till årsmodell 1971 kom 1302 med 1600-motorn om 50 hkr, som ersättare för 1500-modellen som utgick. Den nya toppversionen fick McPherson framvagn, vilket gav större främre bagageutrymme, samt IRS bakvagn. De sistnämnda uppgraderingarna förbättrade vägegenskaper och komfort. Samtidigt behöll VW 1300-versionen med 44 hkr och traditionell framvagn och utseende, som en instegsmodell. Den enklare versionen fick i alla fall samma motorlucka som 02 modellerna. De flesta valde den nya toppversionen men även den traditionella versionen fann sina köpare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Södertälje

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG