Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 — 1960

En sedan i slutet av sjuttiotalet bevarad och oanvänd äldre lättare renovering, eller snarare en omlackering med några extra uppgraderingar. Tre ägare och ett snyggt, körklart och användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En fint fungerande, pålitlig och presentabel folka, bagge, bubbla eller vad du vill kalla den. Förhållandevis tidig modell med de runda strålkastarna och den snygga vita ratten. Och dessutom, den fina första tvåradiga bakre registreringskylten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16876
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En fint fungerande, pålitlig och presentabel folka, bagge, bubbla eller vad du vill kalla den. Förhållandevis tidig modell med de runda strålkastarna och den snygga vita ratten. Och dessutom, den fina första tvåradiga bakre registreringskylten."

Beskrivning

Den levererades ny i augusti 1959, förmodligen i Norrland, dit den skyndsamt måste ha levererats då bilen enligt noteringar är tillverkad i början av samma månad. Någon gång på nittiotalet flyttar den med sin ägare till en söderförort i Stockholm. Besiktigad 1981 och avställd 1993. Men av allt att döma har den här folkan inte brukats och körts sedan 1982. Av en tillfällighet blev den ett garagefynd för några år sedan, och då med anliggande bromsar. Bärgad på släp och de senaste åren åtgärdad med bromsar, tändning, service, polering och besiktning. Senaste godkända besiktningen och därmed den sista gjordes 2021-06-29.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1959-08-26 
 • Avläst mätarställning
  94 823 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är med all sannolikhet originalmaskinen, enligt uppgift tillverkad i december 1958. Motor, låda och bromsar känns solida och rejäla. Folka-rolig att köra med mycket mekanisk och direkt körkänsla. Fin bottenplatta utan lagningar. Tanklocket är utbytt mot ett mindre med bajonettlåsning. Många tanklock av den större originaltypen byttes ut under sextiotalet på grund av risken för bränsleläckage vid kollision.

 • Skick interiör:

  Original inredning i ett fint orört skick med snygg patina. Några fläckar på passagerarsätet, och för tiden och för modellen normala fuktfläckar på innertaket. Äldre tillbehörsgummimattor i bevarat bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen är lackerad i en Mercedes originalkulör, Perlgrau DB125, lite provisoriskt noterad på en lapp i reservhjulsbaljan. Lacken är snygg och presentabel med några små skador och märken. Överlackerade kederlister. När bilen lackerades och fixades 1977 passade ägaren, som var anställd inom Svenska Volkswagen, på att uppgradera bakljusen och framblinkers. Trevliga original navkapslar och korrekta äldre Michelin ZX däck med bra mönster.

 • Skick helhet:

  Vettig, användbar och snygg. Bra helhetsintryck, några små yttre märken och fläckar som lätt går att leva med i en användarvänlig entusiast-bubbla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-06-26
Ursprungsbesiktning: 1959-08-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-08-26
Senast godkända besiktning: 2021-06-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG