Visa alla bilder
Visa film

Saab Sonett III V4 — 1972

Designad för den amerikanska sportbilsmarknaden och de flesta exemplar exporterades. Denna pärla såldes dock i Sverige, vilket gör den till ett unikt fynd bland sina likar.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter att ha transporterats till vårt lager genomgick bilen en översyn, främst av bränslesystem, tändning och elsystem. Den startade omedelbart och går fint men ett mindre läckage nära grenröret. Att köra den är en njutbar upplevelse, och den drar till sig mycket uppmärksamhet. Många stannar och ställer frågan: "Är det verkligen en Saab?""

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
220 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16840
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab Sonett III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter att ha transporterats till vårt lager genomgick bilen en översyn, främst av bränslesystem, tändning och elsystem. Den startade omedelbart och går fint men ett mindre läckage nära grenröret. Att köra den är en njutbar upplevelse, och den drar till sig mycket uppmärksamhet. Många stannar och ställer frågan: "Är det verkligen en Saab?""

Beskrivning

Denna bil säljs på uppdrag av ägarens dödsbo, ett testamente till en familj som har uppskattat många resor och lokala klassiska bilträffar i denna Sonett. Dess skick idag talar volymer om den vård och uppmärksamhet den har fått från ägaren sedan köpet 2007. Anmärkningsvärt är att bilen endast har haft tre riktiga ägare sedan den var ny. Den första var en dam från norr om Västerås som ägde den fram till 1989, följt av den andra ägaren fram till 2007, och sedan tog den nuvarande ägaren över. Att hitta en i Sverige såld Sonett är sällsynt, med tanke på att Saab endast producerade 2 000 enheter för modellåret 1972, varav ungefär 80% exporterades.

Bilen genomgick en lätt renovering och ommålning för över 15 år sedan, och dess plastkaross är fortfarande i utmärkt skick, fri från ovanliga bubblor i lacken. Underredet är exceptionellt rent, interiören är original och väl underhållen, och mekaniskt är bilen i gott skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-05-30 
 • Avläst mätarställning
  58979 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  65 hästkrafters V4-motor och en fyrväxlad låda. Även om bilen inte har körts mycket de senaste åren, rekommenderas en ordentlig service.Särskild uppmärksamhet bör riktas till avgassystemet och urtrampningslager, som låter lite vid kallstart. De uppfällbara strålkastarna fungerar korrekt. Fina aluminiumfälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är original med vissa spår av användning. Sätena är i fint skick, även om det finns några märken. Dörrpanelerna i gott skick, och instrumentpanelen är fri från sprickor. Golvmattorna är också i bra skick, vilket bidrar till upplevelsen av den välbevarade interiören. Dock har innertaket börjat hänga. Bagageutrymmet har åldrats med värdighet, och visar minimala användningsspår.

 • Skick exteriör:

  Karossarbetet är i mycket gott skick. Dörrar, baklucka, strålkastare och motorhuv är fina med bra inpassning, fria från blåsor eller bubblor. Lacken är rent och blank, vilket verkligen får den att sticka ut. Även om det finns några bättringar och någon liten skada runt skärmkanterna på motorhuven. Dessa mindre lackskador förtar dock inte det övergripande utseendet. Underredet är snyggt och prydligt, utan tecken på skador.

 • Skick helhet:

  Med en grundläggande service och en reparation av avgassystemet kommer du att ha en riktigt fin Sonett att njuta av i många år framöver. De mindre kosmetiska felen kan åtgärdasöver tid. Med tanke på Sonettens sällsynthet, var beredd på gott om konversationer och nyfikenhet vid bensinstationer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-04-01
Ursprungsbesiktning: 1972-05-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-05-30
Senast godkända besiktning: 2020-05-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG