Visa alla bilder
Visa film

Saab 900 Turbo APC — 1983

900 Turbo med Automatic Performance Control (APC) och en ägare sedan 1985. Mycket välbevarad.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil genomgick nyligen en uppstartservice och kontroll, med fokus på tändning, bränslesystem och elsystem. Startar utan ansträngning och känns bra i växellåda och bromsar, även om de gnisslar lite. Troligt på grund av att den inte har kört mycket det senaste året. Avgassystemet behöver ses över, ny bakre del finns med."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16841
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900 Turbo APC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil genomgick nyligen en uppstartservice och kontroll, med fokus på tändning, bränslesystem och elsystem. Startar utan ansträngning och känns bra i växellåda och bromsar, även om de gnisslar lite. Troligt på grund av att den inte har kört mycket det senaste året. Avgassystemet behöver ses över, ny bakre del finns med."

Beskrivning

Denna Saab, tillsammans med två andra bilar, säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Familjen har fina minnen av den, då den har varit i deras ägo sedan 1985. Ägaren, en Saab-entusiast, skötte sina fordon noggrant och njöt av att köra dem. Inga rostproblem runt dörrkanterna och en exceptionellt ren undersida. Delvis omlackerad för ca 15 år sedan och rostskyddsbehandlad med Dinitrol 2012. Under provkörningen presterade bilen bra. Den behöver främst en genomgång och service för att vara redo för nästa besiktning i slutet av april.Automatic Performance Control (APC) var ett banbrytande system för kontroll av motorknack och laddtryck, uppfunnet av Per Gillbrand. Detta innovativa system introducerades 1982 och markerade en betydande framsteg inom bilteknik. Det implementerades först på de turboladdade H-motorerna och visar på SAAB:s engagemang för att förbättra prestanda och effektivitet genom teknisk innovation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1982-11-03 
 • Avläst mätarställning
  198894 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar omedelbart och går fint. Både växellåda och bromsar fungerar fint. Bromsarna gnisslar dock något troligt på grund av att den körts för lite. Mellansektionen av avgassystemet behöver bytas ut, men en ny medföljer. Den har också attraktiva fälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och komplett. Säten i gott skick men små tecken på slitage. De skulle dock må bra av en textilrengöring. Dörrpanelerna på framdörrarna har krympt något vid kanterna, och innertaket har börjat hänga något. Det manuella soltaket fungerar bra. Elspeglar och elhiss på förardörren fungerar korrekt men knappen för passagerarfönstret saknas. Radion fungerar.

 • Skick exteriör:

  Rak kaross utan betydande rostproblem och ett rent, oskadat underrede. Den enda märkbara rosten finns under förarens sida av plastsparkskyddet, på bagageluckans kanter och några fläckar på bagageutrymmet och dörrkanterna (se bilder). Lacken är glänsande och fin men skulle kunna förbättras ytterligare med en enkel polering. Några små blåsor nära handtaget till höger bakdörr. Det finns en liten resning av frontens gummiinlägg och plasten på bakre stötfångarens hörn har en liten skada. Små sprickor i bakljusen (se bilder för detaljer).

 • Skick helhet:

  Med en service, byte av avgassystemet och en ny besiktning kommer du att ha en fantastisk 900 Turbo att njuta av under många år framöver. Med tanke på att priserna fortfarande är på uppgång, är det en klok investering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-06-13
Ursprungsbesiktning: 1982-10-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-11-03
Senast godkända besiktning: 2022-04-20
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG