Visa alla bilder

Lincoln Capri V8 317 — 1954

Ovanlig Lincoln-modell i ett fint och attraktivt använt skick med en spännande historik, fin dokumentation och få ägare genom åren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En storjänkare var en redig lyxvagn i femtiotals-Sverige och en coupe (ingen apostrof, i hemlandet heter det [kuuupb] ) med tonade rutor och utan B-stolpe hade en än mer rik utstrålning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16775
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lincoln Capri?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En storjänkare var en redig lyxvagn i femtiotals-Sverige och en coupe (ingen apostrof, i hemlandet heter det [kuuupb] ) med tonade rutor och utan B-stolpe hade en än mer rik utstrålning."

Beskrivning

Den levererades ny 1954 av återförsäljaren Willy & Co i Bern, Schweiz och enligt uppgift förmodligen till någon på internationellt uppdrag från Sverige. Bilen står sedan som förregistrerad i Sverige i december 1956. Med lite research i arkiven går det att få reda på mer för att komplettera historiken noggrannare. Men 1974 köptes i alla fall bilen av en i Linköping känd tryckeriägare och bilsamlare. Hans son tog över några år senare och körde den och de andra bilarna i samlingen sparsamt. Caprin kördes enligt uppgift senast för 30 år se'n. Idag är det dödsboet efter sonen som säljer bilen. Det finns besiktningspapper från 1966 och framåt, och dessutom service/smörjkort noterade från 1964 till 1997. Senaste godkända besiktningen gjordes 1997-05-13.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  90 974 km 
 • Kw / hk
  153 / 208 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Kopparmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har enligt uppgift inte varit igång på över 25 år och är inte startad vid dokumentationstillfället, men går lätt runt med ett nytt 6-volts batteri. Förgasaren är nyrenoverad av Q-Jet Service i Bålsta, en auktoritet när det gäller äldre förgasare. Den oljefyllda luftrenaren ligger därför demonterad i i bagageutrymmet efter monteringen av förgasaren som heller inte är helt slutförd. Före start är det viktigt att tanken töms och bränsleledningarna ses över så att de rena och anslutningarna säkra. Därför har dödsboet efter konsultation låtit bilen vara ostartad. En ny ägare får ta sig an den uppgiften. Nya bromsdelar finns också bland reservdelarna.

 • Skick interiör:

  Fin och fräsch inredning som verkar vara i originalskick. Vacker instrumentpanel med många detaljer att förlora sig i tillsammans med ett fräscht innertak och bra mattor. Vidare är bagageutrymmet rent och fint patinerat.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering som har hållit sig bra, fenderskirts är lackade senare, de har en nyansskillnad. Den ena är inte monterad. Rikligt med fint krom som sig bör, och nya snygga omonterade emblem.

 • Skick helhet:

  Rejält helhetsintryck och en fin potential. Med en normal mekanisk översyn på en bil som har haft ett stillestånd på 30 år är det förhållandevis lätta åtgärder för den kunnige entusiasten.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1993-05-17 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1956-12-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: 1997-05-13
Besiktigad tom: 1999-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG