Visa alla bilder
Visa film

Husqvarna 50 TV 1-cyl 500cc OHV — 1929

Mycket ovanlig Husqvarna i utställningsskick, allt högklassigt renoverat till originalutförande. Maskinen är en dröm att både se och köra.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Pedantiskt renoverad till originalskick och är fullt körklar, maskinen är lättstartad och går alldeles utmärkt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16892
LÖNSBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Husqvarna 50 TV?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Pedantiskt renoverad till originalskick och är fullt körklar, maskinen är lättstartad och går alldeles utmärkt."

Beskrivning

Nuvarande ägare är en entusiastisk och skicklig mekaniker som köpte denna maskin för många år sedan. Han har in i minsta detalj renoverat och återställt i originalutförande.

2003 blev den klar och registrerades, därefter har den använts att bland annat köra ett antal "Skåne Runt" rallyn utan problem. Maskinen är mycket pålitlig och går som en klocka.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1929/1929 
 • Första registreringsdatum
  2003-06-12 
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  14 / 19 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En komplett renovering genomfördes för ett 25-tal år sedan och har sedan dess underhållts väl. Maskinen går fint och allt fungerar oklanderligt.

 • Skick exteriör:

  Allt är i utställningskick och det finns inget att anmärka på. Maskinen är i ett otroligt fint skick med mycket få spår av brukande.

 • Skick helhet:

  En makalöst fin Husqvarna som passar lika bra i ett museum som på sommarens veteranträffar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2003-06-12
Ursprungsbesiktning: 2003-06-03 (regbes
Datum i trafik första gången: 2003-06-12 (290101)
Senast godkända besiktning: 2003-06-03
Besiktnignsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Husqvarnas Model 50TV introducerades strax före den stora depressionens början med en 500cc OHV JAP-motor och Sturmey-Archer-växellåda i en robust öppen ram. Gafflarna var ett kraftigt parallellogram efter 1930-talets Webb-design, förmodligen den bästa gaffeln i världen på den tiden för lätthet och styrka, med förmågan att motstå en bra frambroms, vilket Model 50 hade: en 8- tum Enfield-typ på både fram- och bakhjul. Stänkskydden var breda på Model 50, men smalare på Model 50TV, som till en början använde JAP dog-ear OHV-motorn (KO/S) med exponerad vippväxel, även om senare versioner hade motorn av J-typ med sluten vippväxel . Modellen 50TVX använde till och med en Sturmey-Archer OHV-motor. Det var en riktig sportmotorcykel - med en 30 hk motor - och kom som standard med en kompressionsplatta under cylindern, som kunde tas bort för att höja kompressionsförhållandet från 7,3:1 till 8,3:1. Med en snyggt målad tank och fiskstjärtsljuddämpare i Brooklands-stil hade Model 50 prestanda i paritet med tidens bästa sportmotorcyklar. Priset var 1815 svenska kronor inklusive full Bosch el och till och med en eltuta.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lönsboda

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG