Visa alla bilder
Visa film

Austin A35 Saloon — 1958

Charmig engelsk liten bulle med en lång fin lokal norrländsk historik i ett fint paketerat skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det gängse svenska epitet på den här bilen var och är ofta köttbulle, möjligen förtjänar den ett bättre. Här ryms det i alla fall en hel del charm och en lågmäld attityd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 100SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16803
HÖVIKSNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin A35 Saloon?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det gängse svenska epitet på den här bilen var och är ofta köttbulle, möjligen förtjänar den ett bättre. Här ryms det i alla fall en hel del charm och en lågmäld attityd."

Beskrivning

Den levererades ny i juni 1958 till en Erik Eriksson i den lilla byn Kattisavan utanför Lycksele och var i stort sett trogen kommunen ända fram till 2009 då den exporterades till Ed i Dalsland. Någon gång under sjuttio- eller åttiotalet föll den ur registret, men återregistrerades 1992 när den hade renoverats. Nuvarande ägaren köpte bilen 2017, har haft roligt med den, men är ingen sentimental brukare. Nu är det dags att byta fordon till något annat. Senaste godkända och därmed sista besiktningen gjordes 2017-05-04. När de nya reglerna började att gälla 2018-04-20 var den alltså redan godkänd och blev därför besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1992-07-21 
 • Avläst mätarställning
  26 127 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och ledigt, påtagligt mekaniskt tyst och inget ventiltick. Osynkad 1:a med en annars fin direkt kuggkänsla och lågt växlad låda. Den nuvarande ägaren gjorde 2017 en lättare översyn av motorn med byte av bland annat packningar, tätningar och kamkedja. Vidare totalrenoverades hela bromssystemet 2018.

 • Skick interiör:

  Framstolarna kläddes om av en sadelmakare av under tiden hos ägaren i Ed i Dalsland. Ren och fin känsla interiört med bra dörrsidor och ett patinerat helt och fint innertak. Äldre, snygga och väldigt svenskt tidstypiska rullbälten.

 • Skick exteriör:

  Lackerad i början på nittiotalet av RS Billack i Lycksele (dekal på en av sidorutorna), lite lackrester på lister och tätningar, men blank, snygg och presentabel.

 • Skick helhet:

  Rolig, rund och funktionell engelsman i ett lagom fint skick, körklar och redo för säsongen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1993-03-05 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1992-07-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-07-21
Senast godkända besiktning: 2017-05-04
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

En rostfri "köttbulle" kan låta som en udda anrättning, men det var så de här små bilarna fick heta i Sverige. På hemmaplan var bilen en viktig vardagskugge i de engelska hushållen på femtiotalet. A35:an var de första bilen som utrustades med BMC:s A-motor. Samma maskin som i olika storlekar satt i bland andra hundkojorna, MG Midget och Austin Healey Sprite.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Höviksnäs

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG