Visa alla bilder
Visa film

Studebaker GT Hawk 4.7 V8 — 1962

Studebaker Gran Turismo Hawk var den sista modellen som tillverkades i deras Hawkserie, mellan 1962-1964. En väldigt ovanlig och sällsynt bil som man nästan aldrig möter på vägarna nuförtiden.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välfungerande bil som är besiktningsbefriad. Motor, automatlåda och bromsar fungerar klanderfritt och bilen går väldigt fint. Den har precis försetts med ett nytt batteri."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15465
BRÄMHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Studebaker GT Hawk?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välfungerande bil som är besiktningsbefriad. Motor, automatlåda och bromsar fungerar klanderfritt och bilen går väldigt fint. Den har precis försetts med ett nytt batteri."

Beskrivning

Nuvarande ägare har ett flertal amerikanska bilar. Den här bilen köpte han i en fastighetsaffär tidigare i år. Han hade då aldrig tidigare sett modellen, och blev omedelbart kär i dess vackra utseende och charm. Då de flesta av hans anda bilar är av ett modernare slag så tror han nu att han inte kommer att använda den här tillräckligt ofta, varför han istället väljer att sälja den. Bilen har ursprungligen varit vit men bilens föregående ägare folierade den i blå vinylfilm. Man kan fortfarande se den vita lackeringen på undersidan av motorhuven. Även framskärmarnas luftslitsar har klätts över med folieringen och den behöver i vårt tycke skäras ut för att de ska se riktigt propert ut. Under vinylfolien syns även några mindre blåsor på något enstaka annat ställe. Bilen importerades 2006 från USA. Går som sagt fint och är redo att köras direkt om man vill.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  2006-05-30 
 • Avläst mätarställning
  4691 
 • Kw / hk
  181 / 245 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inget att anmärka på under vår provkörning. Den går fint i motor, automaten växlar som den skall och bromsarna fungerar ua. Bilen är försedd med ett nytt batteri och avgassystemet ser också ut att ha bytts ut helt nyligen. Bra däck och fälgar.

 • Skick interiör:

  Inredningen verkar vara original och komplett. Sätena är i gott skick och har nog blivit omklädda vid något tillfälle, men tecken på slitage och små märken finns ändå. Bra dörrsidor/paneler och innertak, samt acceptabla men slitna golvmattor. Hel och snygg instrumentbräda och bra instrumentering.

 • Skick exteriör:

  Bilen har folierats och några små blåsor kan ses under, men karossen är rak och underredet är bra. Lite ytrost finns under mattan i bagaget och det saknas ett reservhjul. Vinylfolien på kanten på bagageluckan har släppt något (se bilder).

 • Skick helhet:

  För dig som i letar efter en unik och ovanligt bil här i Europa så kan den här absolut vara något för dig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-03-20
Ursprungsbesiktning: 2006-05-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-05-30 (620101)
Senast godkända besiktning: 2016-09-19
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Studebaker Gran Turismo Hawk, också känd som GT Hawk, var en sportig tvådörrars coupé som tillverkades av Studebaker Corporation från 1962 till 1964. Den designades av den berömda industridesignern Brooks Stevens, som också designade andra ikoniska bilar som Jeep Wagoneer och Miller-Meteor-ambulansen som användes i Ghostbusters-filmen.

GT Hawk var baserad på Studebaker Hawk-modellen, som först introducerades 1956. GT Hawk hade en mer modern och aerodynamisk design med en lång motorhuv, en kort bakre däck och en sluttande taklinje. Den fanns tillgänglig med flera motoralternativ, inklusive en 4,7 liters V8-motor som producerade upp till 225 hästkrafter.

GT Hawk hyllades för sin stilrena design och goda prestanda, med en topphastighet på cirka 120 mph. Men den mötte tuff konkurrens från andra sportiga bilar på den tiden, som Ford Mustang och Chevrolet Corvette, och försäljningen var inte så hög som Studebaker hade hoppats på.

Studebaker stod inför ekonomiska svårigheter på 1960-talet och produktionen av GT Hawk avbröts efter 1964 års modellår.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brämhult

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG