Visa alla bilder
Visa film

SAAB 96 V4 1,5 V4 — 1976

Ovanlig 96-cabriolet som stått på museum under många år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra och behöver endast en kontroll besiktning för at bli körklar. Nyligen genomgången koppling och bromsar med bland annat ny kopplingscylinder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15647
BORGHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra och behöver endast en kontroll besiktning för at bli körklar. Nyligen genomgången koppling och bromsar med bland annat ny kopplingscylinder."

Beskrivning

2004 köpte nuvarande ägare bilen för att ställa ut i sitt museum. Bilen var typad som öppen men inte helt färdigställd. Den har noggrant målats i golv och övriga utrymmen samt klätts runt kanter efter att taket tagits av.

Säten och övrig inredning är utbytt och renoverad. Bilen är förstärkt på flera punkter och är stabil att köra.

Finns lite små skavanker och några rostblåsor men inga allvarliga rostangrepp. När bilen blivit klar så har den inte körts något utan bara startats upp med jämna mellanrum. Nu har Saaben fått en genomgång av koppling och bromsar och är helt körklar efter en kontrollbesiktning.

Då nu platsen behövs i muséet till annat väljer han att sälja denna bil för att någon entusiast kan få glädje av den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-05-03 
 • Avläst mätarställning
  04387 Km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och fått ny kopplingscylinder samt renoverat bromssystem.

 • Skick interiör:

  Hel inredning i bra bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i vettigt skick med små bättringar och rostblåsor, liten buckla på höger dörren. Bilen är mycket fin under och har ingen rost. Fälgar och däck i fint skick.

 • Skick helhet:

  Trevlig sommarbil som väcker berättigad uppmärksamhet var man än kommer. Beskrivning finns om man vill förse den med sufflett.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-09-29
Ursprungsbesiktning: 1976-03-17 (regbes) (Ombes:19920518)
Datum i trafik första gången: 1976-05-03
Senast godkända besiktning: 2004-05-26
Besiktigad tom: 2005-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Saab 96 är en svensk tillverkad bil som tillverkades mellan 1960 och 1980 av Saab Automobile AB. Bilen var en vidareutveckling av föregångaren Saab 93 och kom att bli en av Saabs mest populära modeller.

Saab 96 var en 2-dörrars sedan och hade en framhjulsdrift. Den var utrustad med en tvåtaktsmotor på 841 cc (senare uppgraderad till 1498 cc) och hade en 4-växlad manuell växellåda. Bilen var också utrustad med en rad avancerade funktioner för sin tid, inklusive en självbärande kaross, skivbromsar och en stötfångare som absorberade kollisioner.

Under sin produktionsperiod genomgick Saab 96 flera mindre och större uppdateringar, inklusive en uppgradering till V4-motor på 1498 cc i början av 1967. Den nya motorn hade en högre effekt och var mer bränsleeffektiv än den gamla tvåtaktsmotorn.

Saab 96 var också en mycket framgångsrik rallybil och vann flera viktiga rallytävlingar runt om i världen under 1960- och 1970-talet.

Saab 96 anses vara en viktig del av den svenska bilhistorien och är mycket omtyckt av bilentusiaster runt om i världen på grund av sin avancerade teknik, tillförlitlighet och unika utseende.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borgholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG