Visa alla bilder
Visa film

Lotus Elan SE Cabriolet 1.6 4-cyl — 1967

Svensksåld Lotus med få ägare och endast 7515 mil på mätaren. Har känd historik och är i toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som går fint och är väl underhållen, ger ett mycket gått intryck både utseendemässigt och mekaniskt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
322 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15646
LÖTTORP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som går fint och är väl underhållen, ger ett mycket gått intryck både utseendemässigt och mekaniskt."

Beskrivning

Bilen såldes ny till en välkänd lokal bilentusiast som brukade den fram till 1977 då den fick en ny entusiastisk ägare.

Denna behöll Lotusen till 1979 då en person från Kalmar övertog ägandet. Han körde sparsamt sommartid fram till 1986 då nuvarande entusiastiska ägare tog över.

Den har genom åren förbättrats och underhållts väl och alltid garageförvarats när den inte använts. Den fick en ny lack i originalkulör 1989 som fortfarande är i mycket fräscht skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-08-01 
 • Avläst mätarställning
  75154 Km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och noggrant skött, allt fungerar utan anmärkning. Utrustad med elektronisk tändning och trimkammar för bästa effekt.

 • Skick interiör:

  Hel och välvårdad inredning i bra skick med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Bilen lackerades i originalkulör 1989 och den är fortfarande i mycket fint skick. Sufflett som är hel och välhållen. Stötfångare, lister och krom utan anmärkning. Fina fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En underbar sportvagn med mycket körglädje, körklar för sommarens äventyr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1986-05-26 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1967-08-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-08-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-15
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Elan var ett försök av Lotus att bygga en bil som var billigare att tillverka och därmed mera lönsam, än tidigare modeller. Stommen i chassit var gjord i stål, medan karossen tillverkades i glasfiber. Från början var modellen öppen, men den kompletterades 1965 med en kupémodell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löttorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG